L'actriu Sally Field ha tingut papers en pel·lícules com "Forrest Gump" o "Sense malícia" (Wikimedia Commons)

Sally Field explica com va haver d'avortar il·legalment amb 17 anys: "No podem tornar enrere"

L'actriu demana el vot per Kamala Harris i denuncia que moltes dones han de passar pel que ella va viure fa 60 anys
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

L'actriu californiana Sally Field, guanyadora de dos Oscars, ha compartit un vídeo a Instagram on explica l'avortament il·legal al qual es va haver de sotmetre quan tenia 17 anys. Ho ha fet per demanar el vot per Kamala Harris i evitar més passos enrere en drets reproductius amb un nou mandat de Donald Trump.

"Encara sento molta vergonya perquè vaig créixer als anys cinquanta i ho tinc arrelat en mi", diu en començar un relat de quatre minuts sobre aquella experiència que ha descrit com "pitjor que espantosa". 

Com que l'avortament estava perseguit als Estats Units, Field va haver d'anar a Tijuana, a Mèxic, amb la seva mare. Li van fer la intervenció sense posar-li anestèsia, a correcuita, i un dels homes presents va intentar abusar d'ella.

"Moltes dones joves de la meva generació passaven per això. I moltes dones estan passant ara per això quan han d'anar a un altre estat, no tenen diners ni els mitjans", ha valorat.


La intèrpret, protagonista de pel·lícules com "Norma Rae" (1979) o" En un racó del cor" (1984), ha recordat els fets seixanta anys més tard per reivindicar el dret a interrompre l'embaràs, que als Estats Units va deixar d'estar protegit a nivell federal el juny del 2022 arran d'una sentència històrica del Tribunal Suprem.

L'any passat, una adolescent va ser condemnada a 90 dies de presó per avortar a l'estat de Virginia.

"No podem tornar enrere", diu Field en el vídeo, repetint un dels lemes de campanya de Kamala Harris en la lluita electoral contra Trump.

Amb una llarga trajectòria a la indústria cinematogràfica, l'actriu de 77 anys ha mostrat el seu suport a la candidata demòcrata per tal que les dones tinguin la llibertat de prendre les decisions sobre el seu propi cos.

"Ens hem d'alçar i lluitar", conclou.


 

ARXIVAT A:
Trump Cinema Kamala Harris Eleccions Estats Units 2024
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut