Salut aposta per l'automostra en instituts i residències per agilitzar els tests PCR

Juntament amb la tècnica "pooling" ha de permetre fer molts més tests i alhora descarregar de feina el personal sanitari

RedaccióActualitzat

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha dit aquest diumenge que els alumnes a partir d'ESO també s'hauran de prendre ells mateixos les mostres per fer tests PCR de coronavirus.

Salut, per tant, vol anar generalitzant el sistema d'automostres, que en un primer moment es va dir que es faria servir per al personal de les residències de gent gran.

Vergés ha afirmat que aquest sistema, que es fa amb supervisió sanitària, ha de permetre poder fer molts més tests i alhora reduir la càrrega de feina dels sanitaris:

"Això ho podem posar en marxa en escoles, a partir de l'ESO, no de nens i nenes petits, sinó amb joves més grans i amb el personal docent."

"També a les residències pel que fa als cribratges que estem fent, que han de ser sistemàtics, sovintejats per evitar l'entrada del virus en unes institucions complicades, on sabem que quan el virus hi entra pot afectar molt les persones que hi viuen."

Salut aposta per l'automostra en instituts i residències per agilitzar els tests PCR
La consellera de Salut, Alba Vergés, amb Pere Aragonès, aquest diumenge a Palamós

"Una mínima explicació"

Segons ha assegurat, amb aquest sistema, les mostres es treuen del nas, i no de la faringe, i per això són força fàcils de recollir amb "una mínima explicació i coneixement".

Vergés ha afegit que ja s'han començat a recollir automostres d'alumnes d'instituts de Girona i de treballadors de residències del Vallès i de Barcelona.

També ha anunciat que la previsió és que el personal de les residències es faci una PCR de manera sistemàtica cada 2 o 3 setmanes.

De 30.000 a 54.000 tests diaris

La consellera ha assegurat que a Catalunya s'estan fent ara uns 30.000 tests PCR cada dia, i que la intenció és fer-ne 24.000 més diàriament.

Això ho ha de permetre el sistema d'automostra i també el "pooling", amb el qual es poden analitzar fins a 8 mostres a la vegada.

La intenció de Salut és anar implementant aquests sistemes a poc a poc a mesura que es vegi que funcionen bé i es vagin perfeccionant.

També aquest dilluns està previst començar a fer servir els nous tests d'antígens als CAP a les persones amb possibles símptomes de Covid-19.

El cribratge de Mataró

Preguntada pel cribratge massiu de 3.000 persones d'aquest dissabte en un centre comercial de Mataró, Vergés ha dit que s'ha fet per arribar a la gent menys sensibilitzada amb la Covid-19.

La consellera ha assegurat que segurament es faran més cribratges com aquest, en una nova estratègia per fer front a la segona onada del coronavirus.

Alba Vergés i el vicepresident Pere Aragonès han anat aquest diumenge l'Hospital de Palamós, en una visita per conèixer sobre el terreny com s'està combatent la pandèmia a Catalunya.


 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Alba Vergés
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut