Salut assumeix que caldran més mesures anti-Covid més enllà del toc de queda

El tancament de bars i restaurants sembla insuficient i s'estudien noves restriccions en les relacions socials i familiars

RedaccióActualitzat

Tot just coincidint amb el primer dia de vigència del toc de queda entre les 22.00 i les 6.00, la Generalitat ha plantejat ampliar les restriccions vigents contra la Covid. La pandèmia avança més de pressa del que ho fan les mesures per contenir-la, i el govern planteja, entre altres, el confinament per als caps de setmana.

Les dades continuen sent molt preocupants. Al conjunt d'Espanya, s'han comptabilitzat més de 52.000 casos des de divendres, un rècord en un cap de setmana.

Per això, i tot que la valoració de la primera nit amb toc de queda ha estat bona, el Departament de Salut adverteix que està estudiant més mesures. El tancament de bars i restaurants sembla insuficient, i es plantegen restriccions en l'àmbit de les relacions socials i familiars.

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha alertat de mesures noves aquesta setmana perquè amb les limitacions a l'hostaleria no n'hi ha prou:

"És impossible poder sostenir una situació com aquesta. Haurem de continuar, segurament, prenent mesures aquesta setmana en la línia de poder-ho parar."

 

 

La portaveu del govern, Meritxell Budó, ha admès que el confinament de caps de setmana és "una possibilitat" i "una de les opcions que estem estudiant i estan sobre la taula."

Budó ha dit a Catalunya Ràdio que el govern "anirà veient quines mesures ha d'anar prenent" en funció de les dades epidemiològiques, tot i que ha remarcat que "cal evitar el confinament total" del març.

Aquesta mesura, ara mateix, no tindria el paraigua jurídic de l'estat d'alarma, però el Ministeri de Sanitat la veu de bon ull. "Si un confinament de dos dies pot tenir impacte, sí, pot tenir-lo, i sobretot en els dos dies en els quals hi pot haver més intercanvi", ha afirmat el director del Centre d'Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón.

Meritxel Budó reclama que l'estat d'alarma faculti el govern català per "dictar l'obligatorietat del teletreball" o imposar un "confinament domiciliari" de manera "unilateral".


El virus, controlat a les escoles

Deu dies després del tancament de bars i restaurants, les dades epidemiològiques segueixen empitjorant a Catalunya, on s'han diagnosticat 4.167 infectats en 24 hores i 25 persones mortes s'ha afegit a la llista de víctimes del coronavirus.

La segona onada de coronavirus està afectant sobretot persones en edat laboral, d'entre 20 i 59 anys. Per això els experts demanen que es potenciï el teletreball.

On sí que el virus sembla controlat és a les escoles. El govern insisteix que serà l'últim que es tancarà.

El director general de Centres Públics, Josep González Cambray, assegura que "el tancament d'escoles i instituts no està sobre la taula". Avala que el 70 o 80 per cent dels casos PCR positius "que trobem a les escoles no infecten cap altre infant a l'escola i el seu grup estable, i això és molt rellevant".

 

 

Ara mateix, no hi ha cap centre completament tancat. I els grups confinats suposen el 4% del total. Un estudi de Vall d'Hebron també assegura que, a l'entorn familiar, la immensa majoria de contagis són d'adult a infant, i no a la inversa.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut