La majoria dels infants reben les tres primeres dosis de la vacuna de la pòlio als 2 mesos, als 4 mesos i als 11 mesos, i la quarta de reforç, als 6 anys (iStock/FatCamera)

Salut enviarà 38.000 SMS per reforçar la vacuna de la pòlio, tot i que no veu motiu d'alarma

El 89,5% de les criatures entre els 6 i els 8 anys ja tenen completa tota la programació de vacunes de la pòlio, amb les quatre dosis recomanades
Redacció Actualitzat
TEMA:
Vacunes

El Departament de Salut enviarà aquesta setmana missatges a les famílies amb nens de 6 a 8 anys de l'àrea de Barcelona per instar-los a reforçar amb una quarta dosi la vacuna de la pòlio si no la tenen posada.

S'enviaran uns 38.000 missatges, segons han confirmat fonts del departament. Calculen que aquesta és la xifra de nens en aquesta franja d'edat que no tenen posada la quarta dosi. Però això no vol dir que estiguin desprotegits davant la malaltia, perquè amb 3 dosis posades ja hi ha immunització. 

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha detectat el virus de la pòlio a les aigües residuals de l'àrea metropolitana de Barcelona, en unes anàlisis rutinàries a la depuradora del Besòs.

Salut calcula que el 89,5% de les criatures entre els 6 i els 8 anys ja tenen completa tota la programació de vacunes de la pòlio, amb les quatre dosis recomanades. La quarta dosi de reforç està inclosa en el calendari de vacunacions des de fa dos anys.

La majoria dels infants reben les tres primeres dosis de la vacuna de la pòlio als 2 mesos, als 4 mesos i als 11 mesos, i la quarta de reforç, als 6 anys. La de la pòlio és una de les vacunes incloses en l'hexavalent.

Els menors que tinguin tres dosis de la vacuna de la pòlio estan protegits davant la malaltia, perquè amb 3 dosis posades ja hi ha immunització (iStock/ Vadym terelyuk)

No hi ha motiu d'alarma

El Departament de Salut insisteix que no hi ha motiu d'alarma, però assegura que és un bon moment per revisar la vacunació de la pòlio a la ciutat de Barcelona.

L'Agència de Salut Pública recorda que l'aigua de consum humà no es veu compromesa per la detecció del poliovirus en aigües residuals, ja que l'aigua de boca passa per circuits diferents. 

El poliovirus afecta el sistema nerviós i pot causar poliomielitis, també anomenada pòlio, paràlisi infantil i malaltia de Heine-Medin. Es transmet a través del contacte amb aigua o aliments contaminats per femtes. La infecció, que en un 90% dels casos és asimptomàtica, pot generar paràlisi, especialment a les extremitats inferiors.

A Catalunya hi ha una taxa de vacunació contra la pòlio molt alta, i el risc de transmissió és, per tant, molt baix.

 

 

ARXIVAT A:
Vacunes
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut