Una prova de coronavirus al centre cívic de la Seu d'Urgell (ACN / Albert Lijarcio)

Salut estén els cribratges massius a Vic, la Seu d'Urgell i Alcarràs

Amb aquests tres cribratges massius més, la conselleria pretén tallar contagis que puguin causar persones asimptomàtiques portadores de la Covid
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

A partir d'aquest dimecres, el Departament de Salut estén els cribratges massius de PCR a la Seu d'Urgell, Alcarràs i el barri del Remei de Vic. Amb aquests tres cribratges massius més, la conselleria pretén tallar contagis que puguin causar persones que són portadores del coronavirus però són asimptomàtiques.

En el cas de la Seu d'Urgell, on l'índex de risc de brot és superior a 700 (a partir de 200 es considera risc molt alt), el cribratge durarà fins a aquest divendres i s'oferirà voluntàriament a treballadors de la restauració a qui no s'hagi fet una PCR els dies previs i a tota la població d'edats compreses entre els 16 i els 50 anys, la franja d'edat en què es detecten la majoria dels positius a la zona.

 

Per facilitar una millor distribució de la població, aquest dimecres es fan proves a treballadors de bars, restaurants i altres locals del sector de la restauració; el dijous serà el torn de la població d'entre 16 i 35 anys; i, divendres, dels veïns d'entre 35 i 50 anys. En total, es vol practicar entre 300 i 500 proves diàries fins a arribar a fer testos al voltant d'un 10% dels ciutadans del municipi.

 

Cues davant del centre cívic de Sant Ildefons, a Cornellà, per fer-se proves PCR

 

Persones vinculades a l'agricultura, objectiu a Alcarràs

Pel que fa a la localitat lleidatana d'Alcarràs, el cribratge es fa aquest dimecres en una àrea sanitària mòbil instal·lada pel Sistema d'Emergències Mèdiques al darrere del CAP de la localitat.

La població diana del cribratge són tant adults com menors, especialment vinculats a l'àmbit de l'agricultura, entorns familiars d'empreses hortofructícoles i entorns familiars d'espais residencials.

 

A més, complementàriament, a una mostra de menors d'edat se'ls realitzarà un test serològic per fer una estimació del nivell d'immunitat en un territori on s'han registrat incidències altes i de manera sostinguda.

La regió sanitària de Lleida, que va arribar a tenir un índex de risc de brot superior a 800 al mes de juliol, ha rebaixat molt aquesta xifra, però es manté en uns nivells molt alts d'incidència del virus.

 

Persones entrant al CAP d'Alcarràs, al mes de juliol passat (ACN / Laura Cortés)

 

Persones d'entre 15 i 45 anys, població diana al barri del Remei de Vic

A Vic, les proves es faran fins divendres a l'Espai Comunitari del Passeig de la Generalitat i estan dirigides especialment a població asimptomàtica d'entre 15 i 45 anys.

Les proves es faran als residents al barri del Remei de la capital d'Osona que no s'hagin fet recentment cap PCR per detectar la Covid-19.

 

1.768 proves fetes a Reus, de les 3.000 desitjades

Aquest dilluns al vespre es van tancar els cribratges massius en tres barris de Reus. En total, s'han fet 1.768 proves, de les 3.000 que el Departament de Salut s'havia fixat com a objectiu a fer a veïns d'entre 20 i 50 anys.

Segons ha informat la conselleria, el primer dia, divendres passat, es van fer 827 tests; el dissabte se'n van fer 638; i, aquest dilluns, se n'han fet 303.

L'alcalde de la ciutat, Carles Pellicer, ha apuntat que si s'han de fer nous cribratges en altres zones, demanarà a Salut que es puguin fer les proves en els mateixos barris per facilitar la participació i evitar desplaçaments.

 

Cua per fer-se PCR a l'exterior del CAP Sant Pere de Reus (ACN / Eloi Tost)

 

Desconcert a Terrassa

Mentrestant, a Terrassa, el sentiment de la majoria de comerços era de desconcert l'endemà que el TSJC tombés les restriccions del govern a la ciutat perquè considera que "l'evolució és positiva".

El govern havia anunciat mesures com la reducció de l'aforament al 50%, tant a l'interior com a l'exterior de bars i restaurants. Després de la interlocutòria del TSJC, bars i restaurants només tenen clara una cosa: que fa mesos que no tenen ingressos.

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut