Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat (CCMA)

Salut, sobre la vacunació de l'alcalde i un regidor de Riudoms: "No és un bon exemple"

Argimon creu que hauria estat millor "haver declinat la invitació"

Actualitzat

Salut considera que la vacunació amb dosis sobrants de l'alcalde i un regidor de Riudoms, malgrat que es va voler aprofitar unes vacunes abans de llençar-les, no és l'exemple a seguir.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, considera que no s'han de llençar vacunes, però creu que hauria estat millor "haver declinat la invitació".

"Que un alcalde i un regidor es vacunin (com a Riudoms) no és ni de bon tros un bon exemple. Però eren sobrants de vials i no hem de llençar vacunes, perquè són un bé escàs."


"L'equip es troba amb dues dosis sobrants que ha de posar ràpid. Jo no ho jutjo, però, si ets un responsable polític, millor haver declinat la invitació", ha afegit Argimon, que també ha demanat "no posar el focus en els professionals".

Argimon també ha volgut remarcar que el protocol diu que no s'han d'aprofitar les vacunes, però no entra en el detall de casos com aquest, en què admet que es van buscar alternatives.

"El protocol no té aquest nivell de detall. No podem entrar en totes les casuístiques. El que diu el protocol és màxima agilitat i no llençar. La coordinació ha de decidir. A mi em consta que van analitzar altres possibilitats molt abans que l'alcalde i regidors. Però no és l'exemple, no s'haurien d'haver vacunat."

 

La sisena dosi

El secretari ha explicat, en la roda de premsa posterior a Procicat, que el cas de Riudoms, i sobretot el del Consorci de Terrassa, s'han donat per la possibilitat d'obtenir una sisena dosi de cada ampolla de vacuna.

Dilluns es va aplicar el nou protocol per a l'administració de la vacuna Pfizer que permet que de cada vial, o ampolleta, un cop descongelat i reconstituït, en surtin 6 dosis i no 5 com fins ara. Això representa un 15% més de vacunes.

Aquest canvi va provocar que dilluns hi hagués més dosis que vacunacions programades. Ara les planificacions ja s'estan fent amb aquesta nova capacitat de dosis en els vials.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Salut
Anar al contingut