Salut vol començar la vacunació a la població general a partir de l'abril

Ramentol assegura que, si es confirma que arriben les dosis compromeses, a partir del segon trimestre es desplegarà la vacunació massiva de manera progressiva

Actualitzat

El Departament de Salut calcula que al mes d'abril ja es podrien començar a fer vacunacions massives a la població general.

Marc Ramentol, secretari general de Salut, ha assegurat al 324 que tenen el dispositiu preparat per vacunar de manera massiva i que, en tot cas, el factor limitador serà la disponibilitat de vacunes:

"Si es compleixen les previsions que ens ofereix la Comissió Europea, a partir del segon trimestre d'aquest any, per tant a partir del mes d'abril, hauríem de començar a notar una inflexió positiva cap a l'augment de les dosis lliurades. Si això realment es produeix, a partir d'aleshores començarem a desencadenar de manera progressiva els mecanismes que tenim dissenyats per accedir a la població general."

El desplegament massiu s'iniciarà amb la població de més edat i amb problemes de salut crònics. El secretari de Salut ha confirmat que l'eficàcia de la vacuna es nota des de la primera dosi i que l'objectiu "no és vacunar algú per tenir beneficis ell, sinó com més persones millor".

Sobre la vacunació amb AstraZeneca a més grans de 55 anys, ha indicat que Salut estudia la viabilitat jurídica de vacunar-los sense l'aval de l'Estat.

Pel que fa a la situació epidemiològica, Ramentol ha reconegut que la Setmana Santa és un "gran interrogant" i ha reconegut que "res no exclou la possibilitat d'una quarta onada".

L'aposta de Salut és dedicar els pròxims quinze dies a elaborar una planificació de represa de les activitats en funció de com evolucioni la pandèmia els pròxims dies.

Les dades d'aquest diumenge indiquen que els contagis i el risc de rebrot de la Covid a Catalunya continuen baixant lentament, però de forma progressiva. Segons les últimes xifres que ha fet públiques el Departament de Salut, el risc de rebrot és de 180 punts, una xifra que no teníem des d'abans del pont de la Constitució, a principis de desembre.

La velocitat de reproducció es manté estable, per sota d'1, però els ingressats augmenten: ara n'hi ha 1.482 a l'hospital, dels quals 425 estan greus i necessiten un llit d'UCI.

Pel que fa a la vacunació, un 8,4% de la població ja ha rebut la primera dosi, mentre que un 3,2% ja n'ha rebut les dues.

Ramentol s'ha referit també al passaport de vacunació. Admet que "planteja uns certs problemes de bioètica", però ha assegurat que té "connotacions positives" i per això apunta que és interessant seguir-hi treballant.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut