Barcelona

Salvadó, sobre una hipotètica retirada del FLA: "Ningú es quedarà sense cobrar"

El secretari d'Hisenda assegura que els 6.000 euros que han desencadenat l'amenaça del govern espanyol de suspendre el FLA corresponen al manteniment d'un software informàtic

RedaccióActualitzat

El govern assegura que els funcionaris i treballadors públics de la Generalitat continuaran cobrant la nòmina encara que el govern espanyol tanqui l'aixeta del FLA a Catalunya com a represàlia perquè es gasten diners en el referèndum. Ho ha assegurat a "El matí de Catalunya Ràdio" el secretari d'Hisenda del govern, Lluís Salvadó:

"Ningú, absolutament ningú sense cobrar. La gran majoria de la despesa del govern de la Generalitat de Catalunya, que genera mensualment 2.000 milions d'euros, es finança des de la tresoreria del govern, des dels ingressos ordinaris del govern de la Generalitat. Per tant, tranquil·litat absoluta, confiança, ningú es quedarà sense cobrar, tot continuarà funcionant de forma ordinària."

De fet, Salvadó dubta que es talli el FLA i assegura que Catalunya cada cop està més preparada per no dependre d'aquests crèdits estatals i buscar finançament als mercats internacionals.

El secretari d'Hisenda també ha dit que els 6.000 euros de la factura que han desencadenat l'amenaça del govern espanyol de suspendre el FLA a Catalunya corresponen al manteniment d'un software informàtic:

"Demanen específicament que informem sobre una factura de 6.000 euros que ells saben perfectament que és un element de manteniment d'un software de què ja disposa el govern de la Generalitat. Simplement utilitzen això com un element d'excusa per amplificar aquestes mesures d'intentar generar por."

Salvadó ha afegit que la despesa no té cap transcendència i que la Generalitat passarà aquest divendres el primer informe setmanal al govern espanyol en compliment dels controls setmanals dels fons de liquiditat aprovats pel passat Consell de Ministres.  

Els responsables d'enviar els informes, des d'interventors de conselleries a responsables econòmics, certificaran que no s'han iniciat o tramitat modificacions pressupostàries ni pagaments o despeses destinades a la convocatòria del referèndum. L'Estat ha demanat conèixer el nom d'aquestes persones, una demanda que el secretari d'Hisenda ha insistit a emmarcar com a part de l'estratègia de la por per posar més pressió als funcionaris:

"No és un element que tingui cap transcendència. Facilitarem els noms, entre altres coses perquè ja els tenen. No els estem fent cap canvi de cap tipus, és informació pública que si la volen, en comptes de demanar-la per carta, poden entrar a les pàgines web corresponents al govern de la Generalitat i tindran aquesta informació."

Segons publicava dissabte el BOE, la Generalitat disposa de quatre dies -dimecres és la data límit- per identificar els funcionaris que han d'informar sobre els comptes.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut