Salvar el corn marí més gran del Mediterrani: "Cal alliberar-lo per garantir que pervisqui"

El parc natural del Cap de Creus vetlla per un pla de recuperació perquè no s'extingeixi

Actualitzat

El corn marí més gran que habita a les aigües del Mediterrani està en perill d'extinció. Per aquest motiu, es busca la implicació de diferents actors per saber-ne més i poder redactar un pla de recuperació.

Aquest any se n'han capturat una quinzena entre els ports de Llançà, Cadaqués, el Port de la Selva i Roses i tots han estat retornats al mar.

Ponç Feliu, director del parc natural del Cap de Creus, explica la tasca que s'està fent entre pescadors i submarinistes quan n'apareix un:

"S'anoten les dades d'on l'han capturat i a quina fondària. L'alliberen al mar i, d'aquesta manera, tenim dades que ens serveixen per poder redactar el pla de recuperació per garantir que l'espècie perviurà en el futur a la costa del cap de Creus."

El projecte agrupa institucions, Direcció de Pesca i científics, amb la col·laboració de pescadors i també de la Federació Catalana d'Activitats Subaquàtiques. Albert Batalla, gerent de l'entitat federada, apunta que:

"Com a organisme rector de les activitats subaquàtiques de Catalunya movem un volum d'unes 7.000 persones que fan busseig al llarg de tota la costa catalana i poden trobar i aconseguir el màxim de dades possible sobre el corn marí."

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut