Salvini arribant al Senat (Reuters/Remo Casilli)

El Senat obre la porta a jutjar Salvini per impedir el desembarcament de l'Open Arms

Ara fa un any, l'aleshores ministre de l'Interior italià va bloquejar durant 20 dies el vaixell de l'ONG catalana perquè desembarqués els 150 migrants que havia rescatat a alta mar
Ramon Radó / Ruth Gumbau Actualitzat
TEMA:
Open Arms

El Senat italià ha votat aquest dijous a favor de permetre un judici contra el líder de la Lliga, Matteo Salvini, per bloquejar el desembarcament del vaixell Open Arms l'estiu passat, quan era ministre de l'Interior.

Amb els vots del Moviment 5 Estrelles, el Partit Demòcrata, Lliures i Iguals i Itàlia Viva, la cambra alta ha tirat endavant el procediment contra Salvini. El Tribunal de Ministres de Palerm demana enjudiciar-lo per segrest de persones.

Un cop salvat l'obstacle de la immunitat, Salvini, de 47 anys, pot arribar a ser condemnat amb una pena de fins a 15 anys de presó si se'l troba culpable.

Salvini en la seva intervenció al Senat (Reuters/Francesco Fotia)

 

Lluny de penedir-se de la seva actuació, quan era ministre, n'ha tret pit:

"Defensar Itàlia no és cap delicte. N'estic orgullós; ho tornaria a fer i ho faré de nou."

En una piulada, Salvini també ha explicat que enviant-lo a judici li feien "un gran regal". I que, "a diferència d'altres", hi anava amb el "cap alt i l'esquena recta". I acaba: "Gràcies, amics. Sempre en defensa d'Itàlia, sempre!"

 

Open Arms i Òscar Camps han celebrat la fi de la immunitat judicial de Salvini:

 

 

L'agost del 2019, el líder ultradretà va bloquejar durant 20 dies la nau Open Arms, que duia a bord 150 migrants rescatats a alta mar, seguint una política de ports tancats. Finalment, després de rebre una autorització judicial per part de la Fiscalia, els migrants van poder desembarcar a Lampedusa i el vaixell de l'ONG catalana es va a traslladar a un port de Sicília.

 

Els primers migrants baixaven de l'Open Arms enmig d'una gran expectació

El desembarcament es va fer al moll comercial de Lampedusa, acompanyat pel personal del port i davant d'una gran expectació. La vuitantena de persones que quedaven a bord del vaixell, que en les últimes setmanes havia rescatat un total de 160 migrants, van ser traslladats provisionalment a un centre d'acollida.

ARXIVAT A:
Open Arms Migracions Itàlia
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut