Sánchez amenaça implícitament amb un nou 155 per "garantir la integritat territorial"

Durant la seva intervenció a la Festa de la Rosa del PSC a Gavà, el president del govern espanyol en funcions assegura que no dubtarà a l'hora de garantir la integritat territorial

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez amenaça implícitament amb un nou 155, assegurant que el govern espanyol no dubtarà a respondre per garantir la convivència i la integritat territorial si l'independentisme torna a trencar l'Estatut i posa en risc l'autogovern de Catalunya.

El president del govern espanyol en funcions ha assistit a la Festa de la Rosa dels socialistes catalans, a Gavà. En el tret de sortida de la precampanya de les eleccions del 10N, Sánchez assegura que actuarà amb "fermesa serena" contra l'independentisme:

"Si l'independentisme torna a trencar l'Estatut d'Autonomia, a posar en qüestió i en risc l'autogovern de Catalunya, el govern d'Espanya, amb fermesa serena, respondrà per garantir la convivència, la integritat territorial i la sobirania nacional del nostre país."

 

 

Sánchez, que s'ha presentat com a garant de l'estabilitat i la sortida progressista al bloqueig polític de cara a les eleccions del 10N, ha negat el diàleg amb Catalunya si no es compleix la llei i ha insistit que l'independentisme ha de reconèixer que la via unilateral i el seu projecte polític han fracassat.

"Que deixin d'enganyar, que el seu projecte polític ha naufragat. El que han portat ha estat dolor, no només intern a molts dels seus, sinó també extern, al conjunt de la societat catalana, que han fracturat."

El president del govern espanyol en funcions ha tornat a interpel·lar el govern de la Generalitat perquè condemni l'ús de la violència. Critica que l'independentisme "doni lliçons de democràcia" i que, en canvi JxCat i ERC "no condemnin la violència", arran dels empresonaments de l'operació Judes.

 

 

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, també ha condemnat la suposada violència de qui ha qualificat de "quatre brètols":

"Nosaltres representem tota aquella gent que sent parlar d'explosius i diu 'ep, ni parlar-ne, ni parlar-ne'. Ja n'hi ha prou, massa hem partit en aquest país, massa incertesa, massa períodes sense llibertat, perquè ara deixéssim a quatre brètols trencar-ho tot."

 

La candidata del PSC el 10N, Meritxell Batet, ha reclamat "combatre la fatiga de l'esquerra" a les eleccions espanyoles perquè "persisteix" el perill que sumi la dreta i que l'independentisme "continuï enganyant la gent".

La socialista ha assegurat que batallaran com mai per a continuar al govern amb "el lideratge de Sánchez, que dona força i energia". "El 10-N el PSC surt a sumar i a convèncer", ha resumit.

L'endemà que la CUP hagi decidit concórrer a les eleccions espanyoles per primer cop, Sánchez ha afirmat que sorprèn que "aquells que volen anar-se'n d'Espanya, es posin a la cua per presentar-se a les eleccions".

 

ARXIVAT A:
Pedro SánchezPSOEPSCArticle 155Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut