El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en un acte aquest dilluns a Barcelona (EFE/Quique García)

Sánchez anuncia un ajut de 200 milions d'euros per al lloguer dels joves

El president del govern espanyol ha anunciat mesures contra la crisi de l'habitatge en unes jornades organitzades a Barcelona
Redacció Actualitzat
TEMA:
Habitatge

"Posarem en marxa el repartiment de 200 milions d'euros per a joves en bons de lloguer". El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat així la nova mesura del seu executiu per fer front a l'augment del preu dels lloguers.

Sánchez, que ha fet l'anunci durant un acte a Barcelona, ha assegurat que el seu govern ha fixat l'habitatge com una "prioritat absoluta".

El president espanyol ha explicat també que impulsarà "un nou reglament per evitar els fraus en contractes d'allotjament turístic i de temporada".

El Consell de Ministres aprovarà aquestes mesures dimarts, com ha confirmat la ministra d'Habitatge, Isabel Rodríguez.

Pedro Sánchez ha demanat a les administracions "autonòmiques i locals" que apliquin la llei de l'habitatge i ha explicat que la conferència de presidents autonòmics del desembre "va en aquesta línia".

Mobilitzacions massives pel dret a l'habitatge

L'anunci del president espanyol arriba hores després de la manifestació multitudinària pel dret a l'habitatge de diumenge a Madrid.

Els participants en la protesta van demanar mesures efectives per contenir el preu dels lloguers i per prevenir l'especulació immobiliària.

A Barcelona, el preu mitjà del lloguer se situa en 1.131 euros al mes aquest octubre, una lleugera baixada des de principis d'any, acompanyada també per una caiguda del 15% en l'oferta.
 

Regular el lloguer de temporada a Barcelona

La proposta del president espanyol de posar el focus sobre el lloguer turístic i de temporada es produeix un dia després de l'acord entre el govern socialista de l'Ajuntament de Barcelona i Barcelona en Comú. 

El pacte cerca regular el lloguer de temporada, que queda actualment fora dels topalls establerts al preu del lloguer regular.

ARXIVAT A:
Habitatge
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut