Pols entre Sánchez i May sobre Gibraltar en l'acord del Brexit (Reuters)
Pols entre Sánchez i May sobre Gibraltar en l'acord del Brexit (Reuters)

Sánchez avisa que, "si no hi ha canvis" sobre Gibraltar, Espanya vetarà el Brexit

Acabat d'arribar a l'Havana, el president del govern espanyol ha dit que les posicions de Madrid i Londres "continuen allunyades"

Actualitzat

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha avisat que, "si no hi ha canvis" sobre Gibraltar, Espanya vetarà l'acord sobre el Brexit.

Acabat d'arribar a l'Havana, Sánchez ha dit a través de Twitter que, després de la conversa amb la primera ministra britànica, Theresa May, les posicions de Madrid i Londres "continuen allunyades". Ho ha fet en dos missatges, un en castellà i un altre en anglès:

 

 

 

Aquest missatge de Sánchez arriba poc després que el secretari d'Estat per a la UE, Luis Marco Aguiriano, acusés el govern britànic de canviar "amb nocturnitat i traïdoria" l'acord del Brexit.

Aguiriano ha assenyalat que l'executiu espanyol donarà suport al preacord sobre el Brexit si s'aconsegueix "prou claredat sobre les implicacions" jurídiques i polítiques de l'article 184, que estableix que els afers sobre Gibraltar s'acordaran entre el Regne Unit i la UE, sense mencionar Espanya.

Pel govern Sánchez, resulta clau que qualsevol assumpte relacionat amb Gibraltar compti amb el vistiplau d'Espanya, un punt que Aguiriano ha demanat que quedi explicitat "amb total claredat".

Aquest dimecres al vespre, Sánchez i May van mantenir una conversa telefònica sobre el penyal. Aquest dijous, la primera ministra britànica ha dit a la Cambra dels Comuns que el seu govern protegirà la "sobirania britànica" de Gibraltar.

ARXIVAT A:
BrexitPedro SánchezTheresa May
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut