Sánchez ha elevat el to contra el PP (Europa Press/Sierakowski Frederic)

Sánchez defensa García Ortiz, demana el cap d'Ayuso i titlla la seva parella de "delinqüent"

El president del govern espanyol assegura que el fiscal general de l'Estat "ha fet la seva feina" i assenyala que la presidenta de la Comunitat de Madrid es podria haver beneficiat de l'activitat de la seva parella
Redacció Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

La investigació judicial al fiscal general de l'Estat ha enverinat encara més les relacions entre el govern espanyol i el Partit Popular. Ara, qui ha decidit passar a l'atac és Pedro Sánchez, que no només ha defensat la permanència al càrrec de García Ortiz, sinó que ha demanat la dimissió de Díaz Ayuso.

Des de Brussel·les, el president espanyol ha afirmat que, tot i que "respecta la posició del Tribunal Suprem" d'investigar-lo, creu que "és evident que el fiscal general de l'Estat ha fet la seva feina, la que té encomanada: perseguir el delicte i combatre una falsedat".


Titlla la parella d'Ayuso de "delinqüent confés"

A més, Sánchez ha assenyalat que la presidenta de la Comunitat de Madrid es podria haver beneficiat de l'activitat de la seva parella, Alberto González Amador.

Un González Amador a qui Sánchez ha definit com a "delinqüent":

"Tota aquesta història va començar amb un delinqüent confés, que és la parella de la senyora Ayuso, que s'ha enriquit amb les mascaretes durant la pandèmia, i que ha defraudat Hisenda."


Demana a Feijóo que faci plegar "la seva cap"

Per tot plegat, el president del govern espanyol ha demanat a Alberto Núñez Feijóo que "exigeixi responsabilitats polítiques a la seva cap, la senyora Díaz Ayuso":

"No poden ser altres que la dimissió."


Sánchez, en canvi, ha posat com a referent de lluita contra la corrupció l'acció del seu partit i del govern espanyol amb l'anomenat cas Koldo.

Ha tret pit del fet que van apartar ràpidament l'exministre José Luis Ábalos i ara en demanen la imputació.


Feijóo acusa Sánchez de protegir "personalment" García Ortiz

Aliè a les peticions de fer plegar Ayuso, Feijóo ha tornat a carregar aquest divendres contra el fiscal general de l'Estat, dient que "s'ha atrinxerat" al càrrec i que "no ha acceptat el dictamen del Consell Fiscal".

Això, després que la majoria conservadora d'aquest òrgan hagi demanat la dimissió de García Ortiz, com vol el PP.

"Està sent protegit personalment pel president i pel govern", ha assegurat Feijóo.

El líder popular ha acusat Sánchez d'estar en un "punt de no retorn" i ha afirmat que la corrupció "tot just ha començat".


Divisió a la Fiscalia

Mentrestant, a la Fiscalia, hi ha divisió sobre la decisió del seu cap de mantenir-se en el càrrec, tot i estar investigat per revelació de secrets.

Això, després que aquest dijous al matí s'ha reunit la Junta de Fiscals de Sala, un òrgan en què són representats els membres de la primera categoria de la carrera fiscal.

Segons els partidaris de García Ortiz, de la vintena de càrrecs que han pres la paraula, només vuit han reclamat que plegués. Entre aquests vuit, quatre són els fiscals del judici del procés.

Els crítics, però, discrepen i asseguren que els detractors han estat més.


El Consell Fiscal, partidari de la dimissió

A la tarda, s'ha convocat el Consell Fiscal, del qual formen part les associacions professionals, amb una majoria conservadora.

Aquí no hi ha hagut dubtes: dos fiscals han defensat García Ortiz, mentre que set n'han demanat la dimissió, la mateixa posició del Partit Popular.

 

ARXIVAT A:
Judicial PP PSOE Pedro Sánchez Isabel Díaz Ayuso Govern espanyol
NOTÍCIES RELACIONADES
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut