Sánchez defensa un govern a la portuguesa en l'inici del "diàleg" amb entitats socials
El president espanyol en funcions diu que ell no és oficialment candidat i ha iniciat la ronda de contactes amb organitzacions feministes
Pedro Sánchez ha començat una ronda de contactes amb col·lectius i associacions socials per preparar la proposta que vol fer arribar a Unides Podem per a un acord programàtic i no de coalició. El candidat socialista aposta per un govern a la portuguesa, un govern en solitari amb el suport extern d'altres forces d'esquerra.
"Hi ha moltes opcions. En la passada legislatura, és evident que no va funcionar una de les opcions que s'estava dient pel nostre soci preferent, que és Unides Podem, respecte al govern de coalició. Però això no significa que hi hagi més alternatives. Hi ha més alternatives. Hi ha l'alternativa que s'està explorant i materialitzant en altres països com Dinamarca o Portugal."
El president del govern espanyol en funcions diu que no hi ha temps a perdre i insisteix en la responsabilitat dels partits per formar ja un executiu a Espanya.
"El que demanaria a totes les formacions polítiques és un esforç de responsabilitat amb el seu país, també de generositat i reconeixement del resultat electoral del 28-A i que es permeti que hi hagi un govern progressista que no depengui de forces independentistes a Espanya."
Després de dir que "ja no soc candidat", Sánchez ha avançat que obrirà el diàleg amb la societat per fer govern.
"Traslladar la voluntat de diàleg amb la societat civil, amb la societat representativa d'aquells sis eixos amb els quals vaig presentar el meu discurs d'investidura la setmana passada, un d'ells, sens dubte el feminisme i la igualtat de gènere (...) Obrir el diàleg amb la societat i amb les associacions més representatives d'aquells objectius fonamentals que volem marcar-nos els socialistes per als propers 4 anys."
Un suport del teixit associatiu progressista cabdal perquè Podem acabi votant un govern socialista. Sánchez ha explicat la seva idea abans de reunir-se amb una vintena d'organitzacions feministes. Es tracta del primer col·lectiu amb qui Pedro Sánchez s'ha reunit per escoltar les peticions que tenen i, alhora, explicar-los la necessitat d'un govern progressista i la inconveniència d'una repetició electoral.
D'altra banda, a Navarra ha començat el debat d'investidura, que segurament acabarà aquest dimarts amb la socialista María Chivite com presidenta, amb el suport de forces nacionalistes i d'esquerra i l'abstenció de Bildu. Un pacte que indigna el PP i Ciutadans, que diuen que demostra que Sánchez no pot ser president.
- ARXIVAT A:
- InvestiduraEleccions 28A