Pedro Sánchez i Joe Biden a la Casa Blanca (EFE/EPA/Chris Kleponis)

Sánchez i Biden parlen a la Casa Blanca sobre Ucraïna i la migració: "Som aliats, amics"

Tots dos dirigents s'han esforçat a destacar l'estabilitat de les relacions entre Espanya i els Estats Units
Redacció Actualitzat
TEMA:
Estats Units

El president dels Estats Units, Joe Biden, ha rebut al Despatx Oval de la Casa Blanca el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb el suport a Ucraïna i la gestió de la migració com a temes destacats, així com la propera presidència de torn de la Unió Europea.

"Som aliats, amics", ha dit Sánchez al començament de la trobada d'aquest divendres, on ha destacat l'"excel·lent" relació bilateral entre els dos països i s'ha referit a Biden com "una referència en la defensa de la democràcia" i el president que el món necessita: "Crec que el món necessita un president dels Estats Units compromès en les bones lluites, com fa vostè", ha dit. 

Biden també ha mostrat l'agraïment pel suport que Espanya dona a Ucraïna: "Junts ajuden Ucraïna, no puc agrair-ho prou", ha dit adreçant-se al president del govern espanyol. També en un missatge a Twitter, el president dels Estats Units ha donat la benvinguda a Pedro Sánchez, "soci i aliat" dels Estats Units. "Espero aprofundir en els llaços històrics entre les dues nacions", ha escrit. 

És la primera visita d'un governant espanyol a la Casa Blanca en sis anys, una trobada que la Moncloa considera transcendental.

Segons ha explicat Sánchez, l'agenda de la trobada també ha inclòs una transició ecològica que no perjudiqui les classes mitjanes, la regulació de la intel·ligència artificial o les relacions amb l'Amèrica Llatina.

En la roda de premsa posterior, Pedro Sánchez ha donat la seva opinió sobre la inclusió d'expressos d'ETA en les llistes de Bildu. "Hi ha coses que poden ser legals, però no són decents" ha dit el president espanyol, que ha assegurat que aquestes persones "l'únic que poden aportar a la vida pública és un missatge de perdó, reparació i penediment". 

Nancy Pelosi i Pedro Sánchez a Washington (Moncloa / Borja Puig de la Bellacasa)

Abans de reunir-se amb Biden, Pedro Sánchez ha tingut una trobada a Washington amb Nancy Pelosi, expresidenta de la Cambra de Representants i figura clau demòcrata. Ha entregat a Pelosi la Gran Creu d'Isabel la Catòlica i ha elogiat la seva tasca "crucial" en la defensa de les relacions transatlàntiques, que avui són "més fortes que mai", segons ha dit.

ARXIVAT A:
Estats Units Joe Biden
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut