Rei emèrit Joan Carles I (EFE)

Sánchez portarà al Constitucional la comissió sobre la monarquia del Parlament

El govern espanyol ha demanat l'informe preceptiu del Consell d'Estat
Actualitzat
TEMA:
Monarquia

El govern espanyol ha posat en marxa la maquinària per portar al Tribunal Constitucional la comissió d'investigació sobre la monarquia que es va crear al Parlament de Catalunya. Ha demanat al Consell d'Estat que elabori l'informe preceptiu abans d'acudir a l'alt tribunal.

Fonts de l'executiu han assenyalat que la cambra catalana només pot abordar en les comissions d'investigació qüestions que siguin competència de la Generalitat, i que la monarquia espanyola va més enllà de les seves atribucions.


Si el Constitucional admet a tràmit el recurs, el tercer de l'executiu de Sánchez contra una decisió de la cambra catalana, la comissió quedarà suspesa automàticament de manera cautelar.

Una comissió arran de les gravacions de Corinna

El Parlament va aprovar dijous passat investigar la monarquia espanyola amb una comissió d'investigació, amb els vots a favor de Junts per Catalunya, ERC, Catalunya en Comú i la CUP. En contra hi van votar Ciutadans, els socialistes i els populars.

Els grups volien investigar suposades activitats irregulars o delictives vinculades a la Casa del Rei, a partir de les gravacions de l'amiga del rei emèrit Corinna zu Sayn-Wittgenstein.

Els grups contraris van al·legar que el Parlament no té competències per fer-ho i Ciutadans i PP van assegurar que esperaven que Pedro Sánchez presentés un recurs d'inconstitucionalitat.      

 

ARXIVAT A:
Tribunal Constitucional Monarquia Parlament de Catalunya
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut