Sánchez pressiona Aragonès amb els fons europeus pel no a la conferència de presidents

Aragonès diu que no hi anirà i recrimina que La Moncloa no vulgui tractar-ho a la reunió bilateral Estat-Generalitat de dilluns
Actualitzat
TEMA:
Govern espanyol

El diàleg entre el govern i l'executiu espanyol segueix topant amb obstacles. El govern ha recriminat que La Moncloa no vulgui parlar dels fons europeus en la reunió bilateral que se celebrarà dilluns. Per contra, Pedro Sánchez ha deixat clar que sí que en parlarà divendres en la conferència de presidents, on Pere Aragonès serà l'únic que no hi assistirà.

En la roda de premsa de balanç que ha fet a La Moncloa, el president del govern espanyol ha instat el president Aragonès a repensar-se la seva posició. Des de l'executiu avisen que és en aquest òrgan multilateral on s'ha de parlar del repartiment dels fons europeus.

"Ho lamento perquè crec que són temes molt importants que afecten també al conjunt de la ciutadania catalana, amb independència que siguin independentistes o no independentistes. Són els fons europeus i per tant la recuperació econòmica i social, i és evidentment també la lluita contra la pandèmia, la vacunació i el repte demogràfic"

Pere Aragonès s'hi ha referit des de Santa Coloma de Queralt, mentre visitava els efectes del foc de la Conca de Barberà i l'Anoia. Manté que no hi va perquè no és un àmbit de treball.

Pere Aragonès visita els efectes del foc de la Conca de Barberà i l'Anoia (ACN/Mar Martí) (ACN/Mar Martí)


Aragonès ha afirmat que el govern i la ciutadania de Catalunya han apostat per les relacions bilaterals amb l'Estat, i ha assegurat que sí que posarà sobre la taula de la reunió bilateral de dilluns la gestió de fons europeus.
 


En la visita que ha fet, ha insistit que la conferència de demà no és una conferència de treball i que, en canvi, el govern sí que assisteix a tots els àmbits de treball existents.

Diu que demà no es podrà negociar la gestió dels fons europeus perquè és impossible en una intervenció de cinc minuts només per a cada president autonòmic.

"Nosaltres a la bilateral portarem aquests temes, evidentment, i en tots els altres àmbits d'interlocució amb el govern de l'Estat hi serem perquè Catalunya té molts projectes, una gran capacitat de contribució i té tot el dret, evidentment, a rebre els fons necessaris per afrontar aquesta reconstrucció i que arribin al conjunt del territori amb equitat"


Balanç del curs passant de puntetes per Catalunya

Durant la roda de premsa de balanç, Pedro Sánchez ha passat de puntetes per la resta de qüestions vinculades a Catalunya. De fet, la Moncloa no ha donat la paraula als periodistes de mitjans catalans acreditats. Sánchez ha esquivat qüestions com el Tribunal de Comptes o la concessió dels indults als líders independentistes.

En canvi, Sánchez ha destacat que en aquest punt de la legislatura ja ha cobert un terç dels compromisos de la investidura, amb to optimista s'ha centrat molt en la recuperació econòmica amb la sortida de la pandèmia i ha afirmat que el seu executiu lidera l'executiu dels avenços, el diàleg i l'entesa.

ARXIVAT A:
Govern espanyol
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut