Pedro Sánchez i Quim Torra

Sánchez proposarà a Torra reunir-se a Barcelona la primera setmana de febrer

El govern català ofereix fer la reunió el 30 o 31 de gener o bé el 6 o 7 de febrer
Actualitzat
TEMA:
Pedro Sánchez

Pedro Sánchez diu que proposarà al president Quim Torra reunir-se la primera setmana de febrer a Barcelona.

El president del govern espanyol ha confirmat que la reunió serà a Barcelona en una entrevista aquest dilluns a TVE.

Sánchez recorda que Torra va exigir reunir-se abans de la posada en marxa de la taula de diàleg i, per tant, aquesta taula s'activaria després de l'entrevista entre tots dos i no en quinze dies, com deia l'acord amb ERC.

Sánchez ha minimitzat el retard i l'ha atribuït al fet que la taula de diàleg és amb el govern català, format per JxCat -que no va ser part de l'acord d'investidura- i ERC.

El govern català proposa per a la reunió bilateral el 30 o el 31 de gener o bé el 6 o 7 de febrer.

El cap de l'executiu espanyol ha manifestat el seu compromís que aquesta sigui la legislatura del "diàleg territorial" i ha avançat que es desplaçarà a totes les comunitats autònomes per entrevistar-se amb tots els presidents autonòmics.

Després de rebre l'encàrrec del rei de formar govern, Sánchez va anunciar que trucaria a tots els presidents autonòmics abans de la investidura, també a Torra.

Aquesta trucada es va produir el 17 de desembre i tots dos presidents es van emplaçar a reunir-se, tot i que amb versions lleugerament diferents: mentre el govern català assegurava que la trobada es produiria "com més aviat millor", des de La Moncloa van situar-la per a "quan hi hagi govern".

 

El govern treu importància a les altres reunions de Sánchez

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, el govern de la Generalitat ha tret importància al fet que Sánchez emmarqui la reunió amb Torra en una ronda de trobades amb altres presidents autonòmics.

"Estem centrats que hi hagi la reunió dels presidents Sánchez i Torra, més enllà que Sánchez pugui fer les reunions que consideri oportunes amb la resta de presidents."

La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha dit que els gabinets de tots dos presidents estan buscant la data més "adequada" per a la reunió.

 

La portaveu del govern, Meritxell Budó, en la roda de premsa d'aquest dimarts (ACN / Lluís Sibils)

 

Budó també ha apuntat que estarien "encantats" que la reunió entre Sánchez i Torra es pugui celebrar al Palau de la Generalitat.

La portaveu del govern ha remarcat que la trobada entre els dos presidents ha de ser "l'embrió" de la futura taula de diàleg entre executius, de la qual ha dit que encara no hi ha tancats els assumptes que s'hi ha d'abordar, la configuració ni si hi ha d'haver un mediador.

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez Quim Torra
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut