Sánchez, durant la compareixença (EFE/Emilio Naranjo)

Sánchez rebutja "les conductes incíviques" de Joan Carles però defensa la monarquia

Assegura que cal separar la conducta d'una persona de la institució i que Felip VI ha marcat un abans i després a favor de l'exemplaritat
Actualitzat
TEMA:
Monarquia

Mai fins ara el president del govern espanyol havia estat tan dur amb l'actuació del rei emèrit. Joan Carles I ha fet una nova regularització fiscal i Pedro Sánchez ha dit que la notícia li produeix rebuig. Ha estat en una compareixença als jardins de La Moncloa, en un format inèdit i en una roda de premsa anunciada per sorpresa a mig matí.

"Manifesto de manera rotunda el mateix que sent la ciutadania espanyola, que és rebuig. Sento el mateix rebuig que la majoria de ciutadania espanyola per aquestes conductes incíviques que coneixem a través dels mitjans de comunicació."

 

Segons Sánchez, "és evident que si algú ha comès irregularitats les ha de reparar, només faltaria", però ha demanat que es diferenciï entre les actuacions d'una persona, el rei emèrit, i la institució monàrquica. "La Casa del Rei ha marcat un abans i després a favor de l'exemplaritat, de la transparència, del bon ús dels recursos públics, i en conseqüència l'actual cap de l'Estat té tot el meu suport", ha afegit.

"Quan hi ha dubtes sobre el comportament d'un diputat no es qüestiona el Congrés, sinó el comportament d'una persona, i en aquest cas no es qüestiona una institució, la Casa del Rei, sinó que es posa en qüestió i s'expressen dubtes sobre una persona".

Sánchez també ha defensat l'actuació "professional" de l'Agència Tributària, que ha permès la regularització perquè no ha notificat prèviament a l'exmonarca cap actuació per aquests diners.

El dia en què el seu pare comunicava una segona regularització fiscal, el rei Felip VI ha lliurat el premi a les millors petites i mitjanes empreses de l'any, i no ha fet cap referència a la qüestió.

En la primera regularització al desembre, l'emèrit va pagar prop de 700.00 euros. En la segona, ha pagat més de 4 milions d'euros per rendes no declarades per valor de més de 8 milions, que haurien servit per pagar vols privats.

El seu advocat ha fet públic un comunicat en què explica que la declaració s'ha fet sense requeriment previ.

 

ARXIVAT A:
Monarquia Borbons Corrupció
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut