El president del Govern, Pedro Sánchez, ha pres la decisió de renunciar als pressupostos del 2024 (Europa Press)

Sánchez renuncia als pressupostos del 2024 després de l'avançament electoral a Catalunya

L'executiu espanyol prorrogarà els comptes i intentarà un acord per tirar endavant els de l'any vinent
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

Fins fa unes hores semblava que els pressupostos estatals de l'executiu de Sánchez s'acabarien aprovant, però l'avançament electoral a Catalunya ha capgirat tots els plans dels socialistes.

En aquest sentit, el president del govern, Pedro Sánchez, ha pres la decisió de renunciar als pressupostos del 2024 i començar a treballar amb els de l'any que ve, és a dir, amb els del 2025. Així ho ha confirmat la vicepresidenta primera i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, en una entrevista a la Cadena Ser:

"Sense cap dubte la convocatòria electoral a Catalunya altera de forma clara el tauler polític a Catalunya, i el que toca, després de veure els esdeveniments i ser realista, és treballar en els pressupostos del 2025".

D'aquesta manera, es prorrogaran els comptes del 2023 i l'executiu espanyol intentarà un acord per tirar endavant ja els de l'any vinent.

Segons Montero, el seu ministeri aprofitarà els "preacords" que ha assolit amb algunes forces polítiques per preparar-los. "La realitat indica que hem d'aprofitar tota la tasca tècnica impressionant que es fa sempre al Ministeri d'Hisenda i les converses fluides com a punt de partida per treballar en els pressupostos del 2025", ha assegurat.

Amb tot, fonts de la Moncloa han matisat que el fet que no hi hagi comptes no afecta l'estabilitat de la legislatura així com, la determinació de Sánchez d'esgotar-la i que, per tant, s'estengui fins al 2027.
 

Tanquen files al voltant d'Illa

Montero ha recordat que el PSC ha intentat un acord amb ERC i, per tant, els hagués "agradat que els pressupostos de la Generalitat prosperessin". Però, un cop Aragonès ha convocat eleccions, assegura que estan "preparats i il·lusionats per consolidar el projecte de reconciliació d'Illa".

Segons la vicepresidenta primera, l'avançament electoral pot "obrir un nou temps" a través de la presidència del primer secretari del PSC que permetrà "consolidar els ponts", afirma, "de convivència i reconciliació" del govern de Sánchez.

D'altra banda, Montero no ha volgut criticar directament la vicepresidenta segona i líder de Sumar, Yolanda Díaz, per no haver buscat una posició més flexible dels comuns. "Cadascú ha de ser responsable de les decisions polítiques que adopta, que evidentment tenen conseqüències, i, per tant, li correspon a ella mesurar si aquest ha estat el plantejament adequat", ha afirmat.

 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024 PSOE
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut