Pedro Sánchez i Pablo Casado durant la sessió de Control al Congrés (Efe)

Sánchez retreu a Casado que sigui més radical que Rajoy per trencar el pacte del CGPJ

El líder dels populars el considera responsable del "desprestigi del poder judicial i del descrèdit institucional"
Redacció Actualitzat
TEMA:
PSOE

La polèmica per la renovació del màxim òrgan dels jutges ha tornat a protagonitzar una agra sessió de control al president del govern espanyol al Congrés dels Diputats.

Pedro Sánchez i Pedro Casado se les han tingudes, després del trencament del PP del pacte amb el PSOE per renovar el Consell General del Poder Judicial.

Casado acusa els socialistes de fer saltar el pacte

El líder dels populars ha acusat el president espanyol de "falta de respecte a les institucions" enfront del seu partit, que, diu, ha estat "responsable" i no pensa participar del "desprestigi del poder judicial i del descrèdit institucional".

Segons ell, els socialistes són els responsables del trencament del pacte, per haver filtrat, diu, el nom del possible president abans que es nomenessin els vocals que formalment l'han d'escollir.

És per això que el considera deslegitimat per continuar governant i demana que convoqui eleccions.

"Ara li toca a vostè estar a l'alçada d'estat, a l'altura del que demanen els espanyols, i si no ho fa estarà deslegitimitat per continuar governant, per cert, ostatge dels independentistes que ataquen les cases dels diputats, dels policies i dels jutges. Faci cas del senyor Ábalos i convoqui eleccions com més aviat millor."

Sánchez veu Casado més radical que Rajoy

El president espanyol ha respost acusant Casado de voler "tapar les seves vergonyes" amb el trencament de l'acord per la renovació del poder judicial. Sánchez ho ha dit en referència al WhatsApp del portaveu dels populars al Senat, en què es vantava de poder controlar aquesta cambra "des del darrere".

Sánchez ha tirat en cara a Casado que sigui més radical i menys seriós que Rajoy.

"Al seu costat el senyor Rajoy és un moderat i li diré més, és més seriós que vostè. Perquè vostè, per tapar les seves vergonyes de no assumir la responsabilitat del que va fer el senyor Cosidó, el que fa és trencar la renovació del CGPJ, un òrgan fonamental per al nostre sistema democràtic."

En aquest sentit, li ha demanat que la "deriva del PP no pot implicar la deriva de les institucions" i que compleixi el seu acord per renovar un òrgan "tan important" com el CGPJ.

ARXIVAT A:
PSOE PP Pedro Sánchez Pablo Casado CGPJ Tribunal Suprem
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut