Rull, Sànchez i Turull participant per videoconferència en un míting de JxCat (ACN / Bernat Vilaró)

Sànchez, Rull i Turull estudien denunciar Marchena per tenir el tercer grau al calaix

Els tres líders independentistes tenen 9 anys, 10 any i mig i 12 anys de presó al davant si no reben l'indult
Redacció Actualitzat
TEMA:
Judici procés

Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull estudien querellar-se contra el jutge Manuel Marchena. Des del juliol que el magistrat del Tribunal Suprem, que els va condemnar, té els recursos contra la retirada del tercer grau al calaix. A finals de juliol Marchena va canviar les regles del joc i es va declarar competent per revisar les decisions dels jutges de vigilància penitenciària, que són els que van donar l'aval per al 100.2 i el tercer grau.

Des d'aleshores, els consellers, Sànchez i Jordi Cuixart han tornat al segon grau, menys flexible i per tant amb una limitació per a les sortides del centre penitenciari. Ara mateix les úniques que continuen gaudint del tercer grau malgrat el recurs de la Fiscalia són Carme Forcadell i Dolors Bassa, però viuen amb la temença que Marchena els ho tombi.

Sánchez, Rull i Turull van ser condemnats a 9 anys, 10 anys i mig i 12 anys de presó respectivament.

 

Els quatre líders independentistes homes esmentats i Oriol Junqueras, Raül Romeva i Joaquim Forn es troben sota règim de segon grau des del gener de 2020, una modalitat de reclusió que els atorga 36 dies de permís l'any. Sànchez, Cuixart, Rull i Forn disposen d'alguns dies més pel fet d'haver complert una quarta part de la condemna.

Juan Carlos Campo, ministre de Justícia, anunciava el 30 de setembre que havien iniciat els tràmits per demanar l'indult pels presos independentistes. S'espera que en un termini de quatre mesos s'hagin avaluat individualment els casos de cadascun dels reclusos.

ARXIVAT A:
Judici procés Procés català Josep Rull Jordi Turull Jordi Sànchez Tribunal Suprem
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut