Manters a la plaça de Catalunya de Barcelona (3Cat)

Sancionats quatre agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona per quedar-se material de manters

Va passar l'agost del 2023, els han sancionat amb quatre mesos sense sou ni feina, i el sindicat de manters diu que no és la primera vegada que passa

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Barcelona ha sancionat amb quatre mesos sense sou ni feina quatre agents de la Guàrdia Urbana per haver-se quedat material i articles confiscats a manters.

Segons ha avançat aquest dilluns "El matí de Catalunya Ràdio", aquest és el resultat de l'expedient que la Guàrdia Urbana va obrir als quatre agents de Ciutat Vella, dos dels quals són caporals.

En la investigació que ha fet la Unitat de Deontologia i Afers Interns d'aquest cos policial s'ha considerat que els agents són responsables d'una falta greu.


Va passar l'agost de l'any passat

Els fets van passar el 5 d'agost de 2023, quan els agents no van seguir els protocols referents a les confiscacions d'articles i material als manters, i es va obrir una investigació interna.

L'Ajuntament també ho va comunicar a la Fiscalia, però, al novembre, un jutge va desestimar obrir diligències, perquè, segons el setmanari La Directa, va considerar que els articles "no tenien valor econòmic constatable".

Malgrat això, l'expedient intern va continuar obert i fa unes quantes setmanes es va tancar com a falta greu i amb els quatre mesos sense sou i feina, quatre i mig en el cas dels caporals.

Segons es va saber el novembre de l'any passat, els agents ja estaven suspesos de sou i feina des de l'agost, de manera que llavors van complir bona part de la sanció, i ara els queden per complir 25 dies als caporals i 10 als agents, segons fonts de l'Ajuntament.

Llavors també es va precisar que el material en qüestió va ser "gènere abandonat" al carrer que alguns manters van deixar enrere per fugir abans de l'arribada dels agents.

L'Ajuntament de Barcelona ha decomissat més d'11.000 productes de la venda ambulant
Els productes confiscats als manters s'han de precintar i deixar disponibles per investigacions posteriors (3Cat)

Els manters diuen que no és la primera vegada

El Sindicat Popular de Venedors Ambulants troba insuficient la sanció, i insisteix a denunciar que no és pas la primera vegada que això passa, i que de vegades també es queden els diners confiscats:

"No és una pràctica nova. Fa anys que denunciem que ens prenen la mercaderia o els diners sense registrar-ho. La condemna no és suficient, s'haurien de comportar d'una altra manera."

La Guàrdia Urbana nega que hi hagi hagut més casos com aquest, i afirma que hi haurà més investigacions internes si en detecta.

Segons la Guàrdia Urbana, els protocols marquen que, quan els agents decomissen productes als manters, els han de precintar i deixar-los disponibles com a proves per si hi ha investigacions posteriors per robatori o falsificació, per exemple. 

 

 

ARXIVAT A:
PolicialAjuntament de Barcelona
Anar al contingut