La model, fa uns dies a Londres, en un acte d'una marca de roba
La model, fa uns dies a Londres, en un acte d'una marca de roba (REUTERS/Hollie Adams)

Sancionen Naomi Campbell per haver-se gastat diners de la seva ONG en hotels de luxe o tabac

Una investigació al Regne Unit conclou que va malgastar diners recaptats per lluitar contra la pobresa i li prohibeix participar en cap entitat benèfica durant cinc anys

La Comissió de Beneficència del Regne Unit, organisme regulador de les institucions caritatives en aquest país, ha decidit prohibir a la model Naomi Campbell participar durant els pròxims cinc anys en cap entitat benèfica.

Després d'una àmplia investigació feta durant els últims anys a l'ONG de la supermodel, Fashion for Relief, la comissió ha acreditat "múltiples casos de mala conducta i/o mala gestió" de l'entitat. En concret, han descobert que només una petita part de les donacions rebudes i els milions d'euros recaptats en esdeveniments de moda s'havia destinat, en realitat, a activitats caritatives.

"La investigació ha conclòs que, entre l'abril del 2016 i el juliol del 2022, només el 8,5% de la despesa total de l'organització benèfica es va destinar a subvencions benèfiques."

Entre els detalls de la investigació destaquen algunes de les despeses de Fashion for Relief: milers de lliures de fons destinats a la caritat van ser utilitzats, per exemple, a pagar una estada en un hotel de luxe a Canes, diversos tractaments de spa, servei de seguretat personal de Campbell, despeses del servei d'habitacions o, fins i tot, tabac.

Campbell durant la recepció dels 40 anys de la London Fashion Week, el passat dia 16 (Jordan Pettitt/Pool via REUTERS)

S'han recuperat part dels diners

Fashion for Relief va ser fundada l'any 2005 per la coneguda model, de 54 anys, per recaptar fons per a diverses causes mediambientals i humanitàries. Campbell va dirigir l'entitat durant una dècada.

L'any 2021 ja es van començar a detectar algunes irregularitats, que ara han acabat amb l'entitat "eliminada" del registre d'organitzacions benèfiques del Regne Unit.

Juntament amb Campbell, també han rebut restriccions similars dues de les seves col·laboradores: Bianka Hellmich --per nou anys-- i Veronica Chou --per quatre anys. L'organisme de control ha dit que ha pogut "recuperar" una part dels diners de l'entitat dissolta --uns 400.000 euros--, que s'han desviat a altres ONGs com Save the Children o Mayor's Fund of London.

La supermodel ha declarat que estava "molt preocupada" per les acusacions rebudes i ha afegit que ella "no controlava" l'organització benèfica.

 

ARXIVAT A:
ModaRegne Unit
Anar al contingut