Sancions per a qui hagi cobrat erròniament l'ERTO i no ho retorni en 30 dies

L'administració no es fa responsable de la seva equivocació i ho atribueix a "errors informàtics"
TEMA:
Coronavirus

El Servei Públic de Treball Estatal (SEPE) sancionarà amb un 20% els treballadors en ERTO que no retornin els diners de la seva prestació per desocupació cobrada "de manera indeguda" abans de 30 dies.

En un comunicat anuncia que està revisant les prestacions i comença a notificar "a les persones beneficiàries de prestacions de pagaments indeguts que es puguin haver originat" que han de tornar-les i com ho han de fer.

Aquestes persones -que han cobrat la prestació quan ja no estaven en ERTO, o que han rebut quantitats més altes del que tocaria- seran notificades administrativament i, a partir d'aleshores, tindran 30 dies hàbils per fer els tràmits per tornar els diners "sense recàrrecs ni interessos si es fa en el termini corresponent".

 

En cas que no ho facin, tindran un recàrrec del 20% sobre la quantitat que el SEPE els ha ingressat de manera errònia.

"Errors informàtics"

Mentrestant, encara hi ha casos de persones en ERTO que no han cobrat els diners que els corresponien, ja sigui pel nombre de fills o per errors en la xifra que se'ls ha pagat.

Les notificacions apareixen en la seu electrònica d'aquest organisme, per la qual cosa cal estar atent a quan comença a comptar el termini fixat per l'Administració.

Si el beneficiari d'aquesta prestació per desocupació ERTO derivada de la Covid cobra alguna altra ajuda, el SEPE descomptarà la quantitat cobrada de manera indeguda. Des del SEPE expliquen que es tracta d'errors informàtics.

 

El SEPE també ofereix la possibilitat de fraccionar el pagament del deute amb el SEPE per cobrament indegut.

Els cobraments indeguts del SEPE per ERTO fraccionats han d'anar acompanyats d'un escrit en el qual se sol·liciti el pagament en mensualitats. A més, cal justificar que no es pot pagar de cop la quantitat exigida.

Aquests càrrecs fraccionats en mensualitats tenen un recàrrec també del 3,75%. I, a més, no es poden superar les 60 mensualitats.

Alerta per intent de frau

El Ministeri de Treball adverteix en un tuit que ha detectat missatges fraudulents enviats en nom seu. En cas de rebre un missatge amb l'assumpte "registre subsidi" o "subsidi setembre", per part de «http://subsidio-hacienda.com», cal estar alerta, perquè es tracta d'un frau.

 

A més, el SEPE dona consells de ciberseguretat en la seva web per evitar abusos. Recorda que cal fer servir només les pàgines oficials i no obrir cap correu sense comprovar abans que el destinatari és l'adient.

Avisa que si no acaba en @sepe.es, no s'ha d'obrir. A més, explica que els usuaris mai rebran SMS demanant dades de part del ministeri.

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut