La cantautora catalana Sandra Bautista (ACN/Satélite K)

Sandra Bautista guanya cantant en català el concurs internacional Andrea Parodi de Sardenya

La cantautora s'endú sis guardons pel tema 'Cartografia' després d'imposar-se a més de 300 artistes d'arreu del món
Redacció Actualitzat
TEMA:
Música

La cantautora catalana Sandra Bautista s'ha endut sis guardons a la dissetena edició dels premis italians Andrea Parodi, de Sardenya, un dels concursos de músiques del món més importants d'Europa.

És la primera vegada en la història del certamen que una cançó en català guanya aquesta competició internacional.

Ho ha fet amb la cançó "Cartografia", inclosa en l'àlbum autoproduït "Intuir el tigre".

Pots escoltar-la i veure el videoclip, amb Barcelona de fons, aquí:


El jurat, format per 50 músics i periodistes italians i 9 crítics internacionals, l'ha proclamat com a vencedora absoluta, atorgant-li els tres premis principals i tres mencions honorífiques.


Un gir de rumba catalana i un punt d'havanera

El concurs, que ret homenatge a la figura d'Andrea Parodi, va seleccionar 9 de les més de 300 inscripcions d'artistes d'arreu del món. Durant els dies 10, 11 i 12 d'octubre, els participants van actuar al Teatro Massimo de Cagliari, amb dues cançons pròpies i una reinterpretació d'una cançó de Parodi.

Bautista, acompanyada de Guiu Cortés al baix i Dani Tejedor a la percussió, va escollir "Pandela" per a la versió que homenatjava Parodi, tot donant-li un gir de rumba catalana. Alhora va dotar d'un punt d'havanera la cançó "Cartografia".

Li han concedit el Premi Absolut, el Premi de la Crítica, el Premi Bianca D'Aponte Internacional i tres mencions a la millor música, el millor arranjament i el premi dels joves de la sala.


Amb això, Bautista ha rebut una beca de 2.500 euros, la creació d'un videoclip professional i la possibilitat d'actuar a festivals associats, com Mare e Miniere (Sardenya), Jazz in Sardegna, Folkest (entre Venècia i Àustria), Bianca d'Aponte (Nàpols), Mo'l'estate Spirit Festival (Puglia), Festival del Torto (Sicília) o el mateix Premi Andrea Parodi 2025 (Sardenya).


Col·leccionista de premis

Els últims anys, la cantant barcelonina ha rebut 27 premis en certàmens catalans com el Sona9 i nacionals com el Certamen de Cantautors d'Elx, el Certamen de Joves Compositors de la Universitat Loyola de Sevilla o el Premi a la millor banda sonora del Festival Internacional de Cinema d'Almagro.

Influenciada per artistes com Jorge Drexler o Caetano Veloso, el seu repertori barreja estils i èpoques amb la cançó d'autor com a base i amb aires mediterranis.

ARXIVAT A:
Música
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut