Sanitat aprova aixecar el confinament perimetral de la conca d'Òdena

La mesura entrarà en vigor quan es publiqui al BOE, després que es dicti aquest mateix diumenge una ordre del ministeri
Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat aquest diumenge que s'accepta la petició d'aixecar el confinament perimetral de la conca d'Òdena, tal com va demanar la Generalitat, seguint les recomanacions del Procicat.

Illa ha explicat que el seu ministeri i el de l'Interior han valorat que la petició de la Generalitat és pertinent i aquest mateix diumenge dictaran una ordre per avalar la sol·licitud. La mesura entrarà en vigor quan es publiqui al BOE.


El govern ja va explicar aquest dissabte que el confinament perimetral de les poblacions d'Igualada, Santa Margarida de Montbui, Òdena i Vilanova del Camí era innecessària, ara que tota la població de Catalunya ja està confinada a casa.

El confinament total de la conca d'Òdena es va decretar el 12 de març i ha afectat unes 66.000 persones de les quatre poblacions. La fi del confinament total permetrà alliberar també desenes de Mossos que feien els controls d'accés a la zona.

Les autoritats locals alerten, però, que cal seguir el confinament a casa.


Millora a l'hospital d'Igualada

De fet, a Igualada, el focus més important de la pandèmia a Catalunya, l'hospital comença a superar els pitjors moments.

La situació a l'hospital d'Igualada ha fet un tomb

En un comunicat que han fet tots els caps de servei del Consorci Sanitari de l'Anoia, asseguren que han pogut controlar el brot inicial de manera contundent. I afirmen que el centre hospitalari està en disposició d'acollir els pacients de la conca d'Òdena i fins i tot d'altres punts de Catalunya.

Fa tres setmanes la situació era crítica perquè es van contagiar molts sanitaris i el servei es va col·lapsar.

Després de setmanes de treball i de coordinació, però, i gràcies a la reincorporació de treballadors que van donar negatiu, l'ajuda externa i l'estricte compliment del confinament de la població, la situació s'ha estabilitzat i es veuen capaços d'atendre pacients de la resta de Catalunya si arriba el moment.

Jordi Monedero, cap del servei d'Urgències de l'hospital d'Igualada:

"Fa ben bé 8-10 dies que el moment tan crític va passar, sobretot perquè vam poder incorporar professionals que havien estat malalts o havien sigut contactes, i en el moment en què ha estat així hem pogut capgirar la situació. L'hospital està perfectament organitzat ara i, és més, ara mateix tenim gent ingressada d'altres llocs que estan passant per la mateixa situació que hem passat nosaltres."

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut