(ccma)

Sanitat fixa en 0,96 euros el preu màxim de les mascaretes "per evitar abusos"

Les farmàcies catalanes ja han repartit 700.000 mascaretes gratuïtes amb la targeta sanitària
Laura Galán Actualitzat
TEMA:
Coronavirus

 La Comissió Interministerial de Preus dels Medicaments i Porductes Sanitaris ha establert un preu màxim de venda al públic de les mascaretes quirúrgiques de 0'96 euros, IVA inclós.

Ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha explicat que l'objectiu d'aquesta mesura és "evitar abusos". També ha dit que aquests preus són revisables depenent de com evolucioni el mercat.

Illa ha manifestat que, de moment, només 'ha fixat el preu de la mascareta quirúrgica i que s'està treballant en el de la mascareta higiènica, que es fixarà en els pròxims dies.

També ha explicat que no s'ha fixat el preu màxim d'altres productes però ha avançat que si del govern detecta abusos, ho estudiarà.

Ha puntualitzat que les tres prioritats per evitar contagis són la distància mínima d'un metre i mig, rentar-se sovint les mans i cuidar la higiene personal.

"Si es té cura d'aquestes tres prioritats, no es necessita mascareta. Si no es poden cumplir, sí que es recomana."

El ministre ha insistit que el govern vol que hi hagi mascaretes disponibles per a què el ciutadans que ho desitgin en puguin tenir.

"S'ha aconseguit un subministrament permanent i regular per al personal sanitari i els ciutadans."

El govern espanyol recomana l'us de mascaretes a les persones que es desplacen en transport públic o en situacions que no es pot respectar la distància mínima aconsellada.
 

La mesura respon a la ordre publicada al BOE el diumenge passat i que establia mesures excepcionals per garantir l'accés de la població als productes d'us recomanat, com a mesures higièniques, per prevenir contagis de la covid-19.

En les últimes setmanes el preu de les mascaretes en algunes farmàcies s'havia enfilat fins a 7 euros la unitat.

 

700.000 mascaretes dispensades a les farmàcies a Catalunya

Aquest dimarts ha estat el segon dia de la distribució de les mascaretes que la Generalitat proporciona gratuïtament als ciutadans amb la targeta sanitària.

Se'n dona una per persona i aquests dos dies se n'han dispensat 700.000 del primer paquet d'un milió i mig. La partida final serà de 14 milions.

El fet de sumar aquesta distribució de mascaretes a les dispensacions habituals de medicament amb recepta ha provocat sobrecàrrega del sistema informàtic amb problemes intermitents en el seu funcionament.

El Col·legi de Farmacèutics de Catalunya ha reiterat la crida als ciutadans perquè vagin de manera esglaonada a la farmàcia, on les mascaretes hi van arribant de manera gradual.
 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut