Preparant l'aparador d'una sabateria (Europa Press/Marta Fernández )

Sanitat sondeja les comunitats per tancar l'activitat no essencial a les 20.00

Salut no es planteja avançar el toc de queda i espera saber la proposta concreta del Ministeri de Sanitat aquesta tarda en la reunió de la interterritorial

Actualitzat

Actualització de la notícia: Espanya no endurirà mesures per Setmana Santa tot i el repunt de casos

S'acosta Setmana Santa i les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat analitzen aquesta tarda si s'ha de replantejar el pla acordat davant un nou repunt dels contagis a les portes d'aquests dies festius. Le súltimes 24 hores Sanitat ha notificat més de 5.500 contagis nous i 201 morts.

Sanitat ha sondejat les comunitats perquè les activitats no essencials tanquin a les 20 hores. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat aquest matí a Catalunya Ràdio que aquest dimarts al vespre va parlar-ne amb la ministra Carolina Darias i que el govern espanyol està preocupat per les dades creixents de casos.

​Vergés ha assegurat que Catalunya no es planteja avançar el toc de queda: "Tenim toc de queda a les 22 h, ens ha servit per reduir l'activitat social i lúdica. De moment és el que tenim i no pensem aixecar-lo". "Veurem què ens proposen", ha conclòs la consellera.

Vergés ha demanat esperar que els detallin bé què volen i amb quina intenció si representa avançar tancaments d'establiments com comerços. Amb tot, oficialment la proposta no està dins l'agenda de la reunió d'avui.

Segons ha defensat la consellera, per controlar la pandèmia la clau és que les petites obertures es facin amb prudència: "Que puguem tenir més mobilitat no vol dir que l'haguem d'exercir malament."

La consellera de Salut insisteix que l'estancament en els indicadors no permet avançar en la desescalada.

En l'entrevista, Vergés ha criticat el ministeri perquè aquest tipus de decisions no poden anar a última hora i els ha retret que ara vulguin coordinar mesures, quan la gestió la porten des de les comunitats. "Sempre es desperten per vacances", ha dit.

 

Confinaments més durs a d'altres països

Mentre diversos països han decretat confinaments durs per Pasqua, Darias també ha deixat oberta la porta a replantejar mesures. El pla consensuat amb les comunitats preveu, entre d'altres mesures, el tancament perimetral, el toc de queda a partir de les 11 de la nit, limitacions a les reunions socials d'entre 4 i 6 persones i la prohibició de trobades entre no convivents en domicilis.

La reunió coincideix amb la polèmica generada pel veto als desplaçaments entre comunitats, quan en canvi sí que estan permesos els viatges internacionals. El govern espanyol es va defensar als retrets de falta de coherència: "Som escrupolosos amb les normes de la UE."

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut