La baronessa Thyssen ha escrit el pròleg del llibre "La Costa Brava, història en relleu". (Foto:ACN)

Sant Feliu de Guíxols acollirà mostres temporals de la col·lecció Thyssen fins la construcció del seu museu

Carmen Thyssen i l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols han presentat aquest dilluns l'exposició temporal que acollirà el Palau de l'Abat, fins la posada en marxa del futur Museu Thyssen, que s'ha de construir al municipi gironí. La baronessa, propietària de la col·lecció que s'exposarà, ha citat entre els autors que es podran contemplar: Josep Amat, Joaquim Sunyer, Pierre Bonnard, Joan Llimona, Ramon Casas, Marià Fortuny i Joaquim Mir.
Redacció Actualitzat
La crisi econòmica ha retardat els calendaris que s'havien fixat per a la construcció del Museu Thyssen a Sant Feliu de Guíxols. Aquesta situació, però, no ha trencat les relacions entre el consistori i la baronessa, la qual té casa al municipi, on hi passa temporades. Aquest dilluns s'ha dut a terme la presentació del llibre "La Costa Brava, història en relleu", el qual mostra imatges en 3D de municipis del litoral gironí als anys 20 i del qual Thyssen ha escrit el pròleg. Aprofitant l'acte, la baronessa també ha parlat sobre la primera exposició temporal que farà a la població. Concretament, tindrà lloc del maig fins a l'octubre i es farà al Palau de l'Abat amb obres cedides de la seva col·lecció privada.


La idea és enllaçar aquest tipus de mostres fins que la crisi econòmica permeti reprendre les obres del nou Museu Thyssen. En el mateix sentit s'ha expressat l'alcalde, Joan Alfons Albó, que ha dit que cal "aprofitar" el potencial de la baronessa i el fet que aquesta sigui "veïna de Sant Feliu". Per això, s'han proposat fer dues exposicions temporals l'any al museu de l'Abat, la més important de les quals es durà a terme a l'estiu, aprofitant que hi ha més turisme. L'alcalde ha explicat que s'han invertit molt diners per recuperar aquest espai i que és totalment adequat per acollir una mostra d'aquesta qualitat.

Sobre l'exposició del maig, Carmen Thyssen ha avançat que hi haurà quadres principalment d'artistes catalans com Martí Alsina, Josep Amat o Joaquim Sunyer que, alhora, s'exposaran amb obres de moviments artístics contemporanis com el surrealisme, el naturalisme o l'impressionisme, amb obres de Gaugin o Bonnard.

Amb vistes a l'hivern, Albó ha explicat que estan acabant de tancar les negociacions amb el Museu Nacional d'Arts de Catalunya (MNAC) per poder establir col·laboracions estables.

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut