Sant Sadurní d'Anoia reivindicarà "la capitalitat dels escumosos" en una nova edició del Cavatast

ACN Sant Sadurní d'Anoia - La 28a edició del Cavatast tornarà a situar entre el 4 i el 6 d'octubre Sant Sadurní d'Anoia com a epicentre mundial de l'elaboració d'escumosos. Per tercer any consecutiu la fira s'instal·larà al parc Lluís Companys, que mantindrà el format habitual de degustacions a través del sistema de tiquets i la possibilitat de llogar o comprar la copa. La mostra comptarà amb la participació de 25 cellers i 10 estands gastronòmics. Al mateix parc Lluís Companys s'han programat tastos gratuïts i activitats enograstronòmiques al Celler de a Fassina. "Volem transmetre que som la capital del cava i també dels escumosos", ha destacat l'alcalde de Sant Sadurní, Pere Vernet, durant la presentació del certamen.

Pere Vernet ha explicat que en el marc de reivindicar la capitalitat de "tots els escumosos" han començat negociacions amb altres actors com Corpinnats, Clàssics Penedès o Conca del Riu Anoia, que ja havien participat en el Cavatast, per sumar-los.  "És un camí llarg que s'ha de començar a desbrossar des de bon inici. Esperem que aquestes converses els anys vinents donin els seus fruits i puguem tenir un Cavatast més participatiu", ha assenyalat.

Enguany, l'enòleg sadurninenc Josep Bujan, qui fou director tècnic de Freixenet durant més de quatre dècades, serà l'encarregat d'inaugurar el Cavatast el divendres 4 d'octubre al celler de la Fassina.

A més de l'espai d'activitats, l'escenari del Cavatast oferirà diverses actuacions musicals i concerts durant tot el cap de setmana. També s'habilitarà un espai infantil on es duran a terme tallers de manualitats i activitats per als més menuts.

El divendres 4 d'octubre a la nit, la pista de l'Ateneu acollirà La Nit Jove del Cava, que organitza Xaloc Events amb el suport de l'Ajuntament. I el dissabte 5 d'octubre la plaça de l'Ajuntament comptarà amb un concert i animació musical per a infants, a la tarda, i a la nit, un grup de versions i sessió DJ.

Propostes a l'entorn del Cavatast

Al voltant del cap de setmana del Cavatast i al llarg del mes d'octubre se succeiran d'altres iniciatives i propostes, algunes ja conegudes com la Nit dels Màgnums, que organitza la Confraria del Cava el 27 de setembre a Caves Codorniu, o la Mostra d'artesans de SOM Sant Sadurní, que s'instal·larà al costat del recinte del Cavatast els dies 4 i 5 d'octubre.

Torna la cursa del País del Cava 

Una altra de les notícies d'aquesta edició 2024 serà la recuperació de la Cursa Solidària del País del Cava, que tindrà lloc el diumenge 27 d'octubre. Després de diversos anys sense celebrar-se, la Confraria del Cava, amb el suport de l'Ajuntament de Sant Sadurní, que hi aportarà 7.000 euros, impulsen de nou aquesta cita que cobreix la distància entre Vilafranca i Sant Sadurní, amb un nou recorregut per camins de terra i envoltats de vinyes, i que col·laborarà en aquesta ocasió amb el Banc d'Aliments dels dos municipis.

Anar al contingut