L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt no ha precisat quants nínxols s'hauran d'obrir però assegura que faran "el que calgui" per evitar que la situació es repeteixi (Google Street View)

Troben el nínxol ocupat quan anaven a enterrar el pare i ara es revisarà tot el cementiri

Segons l'alcalde, el fet de trobar-se la tomba ocupada s'hauria originat per un error en els registres de l'Església que es va traslladar als documents municipals quan l'Ajuntament va assumir la gestió del cementiri
Redacció Actualitzat

Estar a punt d'enterrar un familiar i adonar-te a última hora que el nínxol que has estat pagant durant més de 25 anys ja estava ocupat. És la situació que li ha tocat viure a una família de Sant Vicenç de Montalt que, malgrat haver abonat 50.000 pessetes l'any 1998 i estar al corrent de pagament de les taxes, no ha pogut enterrar el seu pare perquè ja hi havia un cadàver dins la seva tomba.

Aquesta situació insòlita, avançada per La Vanguardia, ha agafat per sorpresa l'Ajuntament de la localitat maresmenca, que s'ha compromès a revisar tots els nínxols del cementiri municipal per comprovar que estan buits i evitar que es torni a repetir un cas semblant.
 

Imprecisions en els documents de l'Església

L'alcalde de Sant Vicenç de Montalt, Javier Sandoval, ha explicat al 324.cat que tot plegat s'explicaria per un error en el registre dels nínxols, que es va originar fa 24 anys, quan la gestió del cementiri va passar de l'Església a l'Ajuntament:

"Abans tot això era gestió de la parròquia i es va fer el trasllat de la gestió a l'Ajuntament. Tots els nínxols tenen un contracte i una fitxa i, quan es fa el traspàs de l'Església a l'Ajuntament, hi figura que aquest nínxol està buit."

La documentació eclesiàstica, molt antiga, hauria inclòs imprecisions que es van traslladar als registres municipals. Malgrat tot, la família és propietària de l'espai, que constava com a buit quan el van adquirir.

Segons Sandoval, aquesta situació concreta ja s'hauria resolt després de traslladar el cadàver enterrat a una fossa comuna i alliberar el nínxol perquè la família propietària de la tomba pogués celebrar la sepultura.

L'alcalde assegura que desconeix qui és la persona enterrada anteriorment al nínxol, tenint en compte que els registres contenien errors. En referència a les informacions publicades, que en revelen el nom i l'any de defunció, Sandoval entén que, "per lògica, s'hauria d'haver sabut després d'obrir el nínxol".
 

Obriran totes les tombes susceptibles d'errors en el registre

Però, i si no es tracta d'un cas aïllat i hi ha més tombes ocupades irregularment? És el que ara vol comprovar l'Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt, que inspeccionarà tots els nínxols del cementiri municipal per comprovar quins estan buits:

"Es farà una revisió de totes les fitxes dels nínxols i, els que siguin susceptibles de dubte, s'obriran després de fer les gestions judicials pertinents."

L'alcalde no ha precisat el nombre de tombes que s'haurien d'obrir, però sí que ha afirmat amb rotunditat que faran "el que calgui" per evitar que n'hi hagi cap altre cas.

 

El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut