Estats Units

Sarkozy assegura que les seves polèmiques vacances no costen ni cinc als francesos

La polèmica torna a perseguir el president francès. Nicolas Sarkozy ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per explicar que les seves vacances als Estats Units, etiquetades de molt luxoses, no costen ni cinc als francesos i que tant ell com la seva família han estat convidats per uns amics. La polèmica al voltant de les vacances del president creix paral·lelament a la de la venda d'armes a Líbia.

Actualitzat

El lloguer de la casa on passen les seves vacances la família Sarkozy, a l'estat nord-americà de New Hampshire, és de 14.700 euros a la setmana, i aquest fet ha generat suspicàcies i ha tornat a generar polèmica. La premsa francesa ha anat plena de crítiques després de les explicacions que ha exigit l'oposició socialista. Per això, Sarkozy ha hagut de convocar aquest diumenge els periodistes, que intenten aconseguir a qualsevol preu imatges del president.

"No hi ha cap polèmica. He vingut a Wolfeboro perquè tinc uns amics francesos que hi vénen des de fa anys. Ells han llogat la casa on vivim, i punt", ha dit el president francès, qui ha continuat: "com tothom, tinc dret a les vacances".

Sarkozy ha explicat també que comparteix la casa, que està al costat d'un llac, amb uns amics. En total, segons ha dit, hi conviuen tres famílies, vint-i-una persones, entre adults i nens.

El tema de les vacances de Sarkozy, que s'ha fet fotografies amb alguns veïns de la zona, ja va crear polèmica el maig passat, quan, després de guanyar les eleccions, va navegar en aigües de Malta amb un luxós iot d'un milionari francès.

Però Sarkozy també ha volgut sortir al pas d'una altra polèmica, aquesta de molt més abast. La venda d'armes a Líbia, que, segons els seus detractors, estaria vinculada a l'alliberament d'un metge i cinc infermeres búlgares. El president francès ha negat qualsevol lligam entre les dues notícies, tal com aquest cap de setmana també va fer el fill del dirigent libi, Muammar al-Gaddafi.

Anar al contingut