Rètol de l'Hospital Vall d'Hebron
Rètol de l'Hospital Vall d'Hebron

Saturació a les urgències de Traumatologia del Vall d'Hebron: "Hem passat 3 dies al passadís"

Diversos pacients expliquen com s'han vist afectats per la situació a les emergències de traumatologia de l'hospital més gran de Catalunya, que el centre atribueix a un "pic puntual"

Andreu MerinoActualitzat

"No hi ha llits lliures en tot l'hospital". "Doncs obriu més plantes, que estan tancades!" Són fragments d'una conversa entre un pacient d'urgències de Traumatologia del Vall d'Hebron i una infermera del centre. Els darrers dies, aquesta àrea de l'hospital més gran de Catalunya ha patit una saturació que ha afectat diversos pacients, segons ha pogut comprovar "El matí de Catalunya Ràdio".

"Vam estar tres dies en un passadís, a l'espera de rebre una habitació", explica l'Eli. Va acudir a urgències per acompanyar el seu pare, de 70 anys, que tenia una infecció al peu, derivada d'una intervenció prèvia.

"A la nit havia de dormir amb el llum encès del passadís i amb tot de gent passant pel costat", afegeix.


El seu cas no ha estat excepcional els darrers dies. La Pietat s'ha trobat en una situació similar. "Estava molt col·lapsat", resumeix. Ella va anar a urgències de traumatologia per acompanyar el seu pare, de 77 anys, que s'havia trencat el peroné i els lligaments. "L'havien d'operar, però van trigar més de dos dies a donar-li habitació", explica. Un cop a l'habitació, encara va haver d'esperar un parell de dies més.

A més, el pare de la Pietat es va trobar amb una dificultat afegida. A la nit necessita connectar-se cada dia a una màquina que tracta l'apnea del son, després que n'hagi tingut de greus prèviament, però al passadís no la podia connectar. 


"La meva mare demanava socors"

La mare del Juan encara és més gran, té 96 anys, i va haver de passar 36 hores en un passadís del Vall d'Hebron, després de trencar-se el fèmur. "Les urgències estaven massa saturades, la situació era caòtica", diu el seu fill.

El Juan lamenta les males condicions en què la seva mare va estar-se aquelles primeres 36 hores a l'hospital. "Era impossible poder atendre tota la gent que hi havia. La meva mare demanava socors", explica. 
 

L'hospital acaba abans el pla d'estiu

Des de l'Hospital de la Vall d'Hebron reconeixen que durant el cap de setmana passat hi ha hagut un "pic puntual" de pacients i defineixen les situacions relatades pels testimonis com a "casos puntuals".

Durant l'arribada d'aquests pacients l'hospital encara aplicava el pla de treball d'estiu, que implicava el tancament de 300 llits, un centenar més que l'any passat. El centre tenia previst donar-lo per acabat aquest dimarts, però la situació ha provocat avançar la tornada al pla de treball habitual a les urgències de traumatologia.

Anar al contingut