Madrid

Sebastián diu que continuarà anant sense corbata al Congrés "digui el que digui el senyor Bono"

Picabaralla al Congrés dels Diputats sobre l'ús de les corbates de ses senyories. El ministre d'Indústria, Miguel Sebastián, partidari de prescindir d'aquesta peça de vestir masculina a l'estiu amb arguments d'estalvi d'energia, ha tingut l'oposició del president de la Cambra, José Bono, més partidari del decòrum, encara que comporti nivells més alts de l'aire condicionat. En aquest sentit, Bono ha agraït els diputats que porten corbata perquè "ajuden a mantenir la disciplina del vestit" mentre que Sebastián ha assegurat que seguirà anant al Congrés sense corbata "digui el que digui el senyor Bono i l'emperador del Japó".

Actualitzat
Després que el president de la cambra ha agraït als diputats que porten corbata per fer-ho i els digués que "ajuden a mantenir la disciplina del vestit" a l'hemicicle, Sebastián no se n'ha pogut estar i la resposta no s'ha fet esperar. El ministre ha manifestat que continuarà anant al Congrés sense corbata "digui el que digui el senyor Bono i l'emperador del Japó". I és que Sebastián ha posat d'exemple la decisió de les autoritats nipones de ser flexible amb l'ús de la corbata, a banda de demanar a la Mesa del Congrés que controli més la temperatura de l'hemicicle.

En qualsevol cas, el titular d'Indústria ha assegurat que la irrupció de Bono al debat no l'ha ofès i creu que la polèmica és bona si promou el debat sobre la necessitat d'estalviar energia. I és que, segons ha informat, només baixant l'aire condicionat un grau es pot estalviar fins a un 7% d'energia.

A més, Sebastián ha defensat no portar corbata a l'estiu dient que com a màxim responsable de les empreses, "volem donar exemple d'anar sense corbata i així estalviar energia". I ha afegit que gràcies a mesures com aquesta o el canvi per bombetes més sostenibles, el ministeri que encapçala ha aconseguit estalviar 250.000 euros l'any. "No costem res al contribuent", ha celebrat.

Tres estius amb polèmica

La polèmica entre Bono i Sebasián sobre l'ús de la corbata a la cambra ve de lluny. Al juliol de 2008 el president de l'hemicicle ja va regalar al ministre una corbata perquè a l'estiu no en portava als plens i Sebastián li va correspondre amb un termòmetre que mesurés la temperatura de la cambra.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut