Els taxistes fan una marxa lenta "per perjudicar les infraestructures de Foment"

El segon dia sense taxis a Barcelona tampoc no hi circula cap cotxe d'Uber ni Cabify, després dels atacs que van rebre ahir alguns dels seus treballadors

RedaccióActualitzat

Barcelona viu aquest dijous el segon dia consecutiu de la vaga de taxis, l'endemà d'una primera jornada marcada pels episodis violents contra els vehicles i els conductors de Cabify i Uber.

Des de les onze del matí, centenars de taxistes circulen entre la T2 de l'aeroport del Prat i el port de Barcelona. Fan una marxa lenta en fila índia per no bloquejar la circulació.

La decisió s'ha pres aquest matí en una assemblea davant de la T2.

La proposta és fer una marxa lenta per la ronda del Litoral fins al port, perquè és una infraestructura que depèn del Ministeri de Foment, que té les competències per regular el sector del transport de passatgers.

 

Alguns taxistes discrepaven, perquè consideraven que aquesta mesura era insuficient. La decisió final, però, ha estat mantenir la marxa lenta.

Cesc Roca, d'Elite Taxi, ho ha confirmat a TV3:

"Hem decidit fer una marxa lenta per perjudicar les infraestructures de Foment. No volem perjudicar els ciutadans de Barcelona ni de l'àrea metropolitana. No són el nostre enemic. El nostre enemic és el Ministeri de Foment, el govern [espanyol], que és qui pot solucionar aquest problema. La intenció és que Foment agafi el telèfon i aturi la cautelar."

Pendents del TSJC

El sector del taxi, d'altra banda, està pendent de la decisió que ha de prendre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, que ha de resoldre el contenciós sobre el futur de les llicències de vehicles de lloguer amb conductor.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona havia aprovat al febrer una normativa que exigia a aquestes plataformes disposar d'una llicència local, per protegir el taxi com a servei públic.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, tanmateix, ho havia recorregut perquè considera que aquesta mesura atempta contra la lliure competència i farà apujar els preus.

 

El tribunal ha d'acordar si es manté la suspensió o s'aplica la normativa de l'Àrea Metropolitana.

Els taxistes que aquest matí han assistit a la vista del TSJC eren optimistes sobre la decisió del tribunal, que se sabrà demà al matí.

ALBERTO ÁLVAREZ, portaveu Elite Taxi: "Si demà no s'aixeca aquesta suspensió cautelaríssima serà un autèntic escàndol. Tenim la llei de la nostra part i s'ha de complir."

LUIS LÓPEZ, associació Taxi Company: "Han quedat clares les competències que té l'AMB, els perjudicis que pot tenir per als ciutadans que es permeti treballar a aquestes llicències i els beneficis d'aixecar la cautelar."

Aquesta tarda, nova assemblea

A les 15.00 està convocada una nova assemblea per informar de la vista d'avui al TSJC. També s'hi poden decidir noves mobilitzacions.

 

Elite Taxi condemna la violència

L'associació de taxistes Elite Taxi va condemnar els atacs de la primera jornada de vaga de 48 hores, va suspendre les mobilitzacions fins avui i va fer una crida a la calma del sector.

L'associació, majoritària entre aquests professionals, va advertir que aquesta mena de fets "només perjudicaran el sector del taxi".

La patronal UNAUTO assegura que té constància de "dues agressions greus" que han requerit atenció hospitalària. El Servei d'Emergències Mèdiques ha informat, a més, que han atès quatre persones al mateix lloc dels fets.

Els Mossos d'Esquadra van detenir una persona per un delicte d'atemptat contra l'autoritat. També hi ha 16 denúncies relacionades amb la protesta i 8 requeriments per danys a vehicles d'Uber i Cabify.

En un dels atacs, a la travessia dels carrers Aragó i Girona, diverses persones van donar cops i puntades de peu a un cotxe, tot i l'alerta del conductor que hi havia una nena a dins. El vehicle, en què viatjava una família francesa, va acabar amb els vidres del darrere trencats.

 

Arran dels incidents violents, les plataformes de cotxes de lloguer amb conductor van decidir suspendre temporalment l'activitat a Barcelona i aquest dijous encara la mantenen suspesa.

La vaga de 48 hores del sector del taxi de Barcelona acabarà a les 6.00 d'aquest divendres.

ARXIVAT A:
Economia de butxaca
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut