Els pisos s'ha escorcollat amb l'ajuda d'un gos del Servei Cinològic del cos (Guàrdia Civil)

Segrestats, maltractats i robats: cau un grup que explotava persones vulnerables a Torrent

Tres detinguts en el desmantellament de l'organització que agredia i amenaçava persones amb discapacitat psíquica retingudes en condicions infrahumnes
Redacció
TEMA:
Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil ha alliberat set persones que estaven segrestades en dos pisos a Torrent, a la comarca de l'Horta, prop de València, en una operació que ha desmantellat una organització criminal que extorsionava les seves víctimes per mantenir un alt nivell de vida.

Els 3 detinguts retenien persones amb discapacitat en condicions infrahumanes per controlar els seus comptes bancaris, apoderar-se dels seus diners i, fins i tot, accedir als seus habitatges, segons ha informat la policia.

Els detinguts són dos homes de 30 i 35 anys i una dona de 30, acusats dels delictes d'extorsió, blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal.


La Guàrdia Civil parla de "granges humanes", ja que els membres de l'organització mantenien un elevat tren de vida que es pagaven extorquint i endeutant les seves víctimes.

Edofici on hi havia un dels pisos desmantellats a Torrent, a l'Horta oest, prop de València (EFE)

Segrestats, maltractats i robats

L'organització, que actuava principalment a les comarques de l'Horta i la Ribera, captava persones en situació de vulnerabilitat i que rebien algun tipus de prestació, com ara pensions o ajuts públics, a les quals sostreien la documentació i retenien per la força en condicions infrahumanes en dos habitatges.

Segons informa la policia, els delinqüents agredien les víctimes i s'aprofitaven de les seves discapacitats psíquiques per fer-los signar documents d'autorització i representació.

Amb els diners, el grup havia adquirit onze vehicles d'alta gamma i diferents immobles a les localitats de València, Torrent i Xiva, a la Foia de Bunyol, que llogaven per lucrar-se.

El carrer de Torrent d'un dels pisos desmantellats (EFE)

La banda buscava persones amb problemes d'addiccions i greus limitacions psíquiques, la majoria sense família o distanciades, o en situació de gairebé indigència.

El cap de la trama triava les víctimes i les amenaçava amb una arma de foc o les agredia per sotmetre-les, mentre la seva parella "movia els diners entre diversos comptes bancaris", diu l'informe policial.
 

Desmantellament de la trama

La primera informació relacionada amb aquesta organització es va saber durant el desallotjament d'uns habitatges ocupats de Montserrat, a la Ribera Alta.

Els agents van trobar diverses persones vulnerables en un dels pisos ocupats, vivint en condicions pèssimes. Arran de la seva declaració, va començar la investigació, fins que es van localitzar els pisos desmantellats a Torrent i es van detenir els implicats. 

La Guàrdia Civil ha alliberat set persones que malvivien en dos pisos (Guàrdia Civil)

En el registre dels dos domicilis els agents han alliberat les set persones que hi havia retingudes en condicions molt precàries. Les víctimes han necessitat assistència sanitària i s'han traslladat als serveis socials de l'Ajuntament de Torrent, per rebre les primeres assistències mèdiques i socials.

Durant l'escorcoll del pis, que s'ha fet amb el suport d'un gos del Servei Cinològic, els agents han confiscat nombrosa documentació relacionada amb les víctimes.

També s'ha trobat una arma de foc curta que haurien utilitzat per amenaçar les víctimes i retenir-les contra la seva voluntat. 

Els detinguts i les diligències del cas han passat al jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Picassent.

ARXIVAT A:
Policial Guàrdia Civil País Valencià Salut Mental
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut