La Generalitat i Endesa no estan complint el compromís de protegir les famílies més vulnerables (Pexels )

S'enfila el preu de la llum fins als 436 euros, el més alt des del mes de març

Aquest dimecres el preu de la llum puja fins als 436 euros el megawatt hora, el quart preu més alt des que n'hi ha registres
Redacció Actualitzat
TEMA:
Energia

"No news, good news". Aquesta és l'expressió que volen sentir moltes famílies a les seves llars. Però, de moment, es continua parlant del preu de la llum i d'un nou augment que suposa la quarta xifra més alta des que n'hi ha registres.

Aquest dimecres l'electricitat pujarà prop d'un 20% respecte a aquest dimarts --i un 67% més que fa un mes-- i se situarà en 436 euros el megawatt hora, segons els resultats de la subhasta al mercat majorista i la compensació que es paga a les centrals de cicle combinat per l'aplicació del topall del gas.

Aquesta xifra marca el preu més elevat des que va entrar en vigor l'aplicació del topall del gas el 15 de juny. De fet, és la dada més elevada des del 9 de març, quan tot just acabava de començar el conflicte entre Rússia i Ucraïna. De fet, un dia abans, el 8 de març, continua sent el dia en què el preu de la llum va marcar el seu màxim històric, amb 544 euros el megawatt hora.

 


Les hores més cares i les més barates

El preu més elevat es pagarà entre les 21.00 i les 22.00, mentre que la més barata serà entre les 16.00 i les 17.00 de la tarda.

Sense el mecanisme de l'excepció ibèrica per limitar el preu del gas per a la generació d'electricitat, el preu de l'electricitat a Espanya seria de mitjana uns 502,11 euros el megawatt hora, la qual cosa suposa uns 65,86 euros el megawatt hora més que amb la compensació per als clients de la tarifa regulada.

Teresa Ribera, ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic, va estimar la setmana passada que l'excepció ibèrica ha suposat un estalvi de 1.383 milions d'euros per als consumidors espanyols en els seus dos mesos de vigència.

 

ARXIVAT A:
Energia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut