La platja de l'Almadrava, tancada
La platja de l'Almadrava, tancada (3Cat)

Un pesquer s'enfonsa davant la costa de Roses i provoca una fuita de combustible

Els cinc membres de la tripulació han estat rescatats il·lesos, i aquest divendres continuaran les tasques de neteja de la zona afectada

RedaccióActualitzat

Un vaixell pesquer de 34 metres d'eslora s'ha enfonsat la matinada d'aquest dijous davant la platja de l'Almadrava, a Roses. 

Per motius que es desconeixen, el vaixell, un pesquer de fusta, ha topat amb alguna cosa i s'ha obert una gran via d'aigua que ha fet que s'enfonsés amb rapidesa. Això ha provocat que els 1.500 litres de combustible que encara tenia a dins comencessin a pujar a la superfície.

Amb l'ajuda d'embarcacions de la Unitat Marítima dels Mossos, del Grup de Suport Marí dels Agents Rurals i el SeMar de la Guàrdia Civil, s'han instal·lat 75 metres de barreres perquè la taca no arribés a la platja.

Els cinc membres de la tripulació han estat rescatats il·lesos per un altre pesquer que hi havia a la zona i que els ha portat al port de Roses, ubicat a uns 200 metres de l'incident. 

S'ha activat, en fase de prealerta, el CAMCAT, el pla especial d'emergències per contaminació de les aigües marines a Catalunya, i s'ha prohibit de manera preventiva el bany a la platja de l'Almadrava.

A més, Capitania Marítima de Palamós ha decretat una zona d'exclusió temporal entre la punta de l'Ullastrell i la punta de l'Almadrava per la qual no podrà passar cap embarcació mentre treballin els serveis d'emergències.

Barreres per absorbir el fuel

A primera hora del matí d'aquest divendres seguiran les actuacions per acabar de netejar la zona.

Salvament Marítim traslladarà dues barreres "ecosorb" des de la base de Castelló de la Plana fins a Roses per ajudar a absorbir la taca de fuel, que és de 25 per 50 metres.

La gran capacitat d'absorció, ràpida connexió i el seu pes lleuger fan idònies aquestes barreres per a multitud de casos en què es produeixen abocaments contaminants de diferents mides, ja sigui per absorbir o per retenir.

Anar al contingut