Serrat, Buenafuente i Clara Peya pugen al terrat pel concert "Barcelona, ens en sortirem"
Imatge d'arxiu de Joan Manel Serrat (ACN)

Serrat, Buenafuente i Clara Peya pugen al terrat pel concert "Barcelona, ens en sortirem"

El 9 de maig, una vintena d'artistes participaran en aquest concert que ha despertat algunes crítiques ja que, tot i ser sense ànim de lucre, el consistori hi ha invertit 200.000 euros per "sufragar les despeses tècniques"

Actualitzat

Els balcons i les terrasses de la capital catalana seran l'escenari de "Barcelona, ens en sortirem". Un concert d'homenatge a la ciutadania que ha estat confinada i que inclourà més d'una vintena d'actuacions.

Serà el dissabte 9 de maig, a les sis de la tarda, i es podrà seguir al web de l'Ajuntament de Barcelona i a Betevé. Durarà unes dues hores, amb actuacions enregistrades prèviament des dels terrats de la ciutat i acabarà a les vuit del vespre per "fondre's" amb l'aplaudiment ciutadà diari.

El concert serà presentat per Andreu Buenafuente i Clara Segura. Hi participaran 22 músics, entre els quals Joan Manel Serrat, Maria del Mar Bonet, Txarango, Roba Estesa, Clara Peya, Amaia, Manolo Garcia o Antonio Orozco.


Amb producció d'El Terrat, la productora de Buenafuente que des de finals de l'any passat forma part de The Mediapro Studio, la iniciativa sorgeix "col·lectivament" i l'impulsa l'Ajuntament de Barcelona.

L'alcaldessa Ada Colau ha explicat en una roda de premsa telemàtica, juntament amb Buenafuente i alguns dels artistes, que es tracta d'un "regal col·lectiu" d'agraïment a la resistència de la ciutadania durant la pandèmia i un reconeixement al sector cultural. Un sector "important i estimat per la ciutat", "que ha estat generós un cop més" i que està molt perjudicat per la crisi.

 

Sense Sopa, Txarango ni els Catarres

Aquest divendres a la nit, els grups Sopa de Cabra, els Catarres i Txarango han rebutjat participar en el concert i n'han criticat el cost.
 

Gravació amb drons sobrevolant la ciutat

"Barcelona, ens en sortirem" recorrerà la ciutat de Barcelona ja que s'aniran encadenant les actuacions prèviament enregistrades dels músics amb plans aeris gravats amb drons, que aniran connectant un terrat amb l'altre, segons ha detallat Buenafuente:

"Ja ens han donat llum verda per volar amb drons sobre Barcelona".

Buenafuente ha destacat la complexitat tècnica d'aquesta producció, que es farà encara en un context de limitacions a l'activitat i els moviments.

Segons ha detallat, la realització serà bàsica, amb dues càmeres a cada terrat (més els drons), però la gravació prèvia permetrà almenys postproduir les imatges de cara a l'emissió.


"La música no cura però ens fa companyia"

Els terrats no seran necessàriament els dels domicilis dels artistes. Joan Manel Serrat, per exemple, actuarà en un terrat "de Gràcia", segons ha avançat ell mateix, i Clara Segura connectarà les diferents actuacions des del terrat de la Casa Batlló.

Joan Manel Serrat ha dit que no va dubtar gens a participar en aquest espectacle. També ha reflexionat sobre el paper de la música:

"Ja sabem que el dolor que molta gent està passant, ha passat i passarà no es pot capgirar amb la música, però sí que li pot fer companyia; la música no cura però ens fa companyia, no guanya grans combats, però sí que estimula els combatents".

 


Els 25 artistes que participen en el concert són: Joan Manuel Serrat, Stay Homas, Sílvia Pérez Cruz, Manolo García, Marina Rossell, Maria del Mar Bonet, Antonio Orozco, Amaya , Els Catarres, Txarango, Suu, Roba Estesa, Sopa de Cabra, Sidonie, El Niño de la Hipoteca, Dorian, Joan Dausà, Clara Peya, Lildami i Koers, i Coque Malla i Leiva, enregistrats des de terrats de Madrid.


Crítiques al consistori per invertir 200.000 euros

Andreu Buenafuente ha destacat que tots els artistes que participaran a "Barcelona ens en sortirem" ho faran de forma desinteressada i ha agraït la "disponibilitat" de tots ells.

El projecte no té ànim lucre, per bé que el consistori hi ha invertit 200.000 euros per "sufragar les despeses tècniques" de les dues productores encarregades dels rodatges.

Això ha despertat crítiques dins el sector cultural. Un exemple seria l'associació cultural Coincidències, organitzadora del festival "Terrats en Cultura". En un comunicat, s'han mostrat "decebuts" al saber que l'Ajuntament de Barcelona organitzava aquest concert i no comptaven amb la seva experiència:

"Creiem que liderar una ciutat significa col·laborar amb les entitats que ja hi treballen. Liderar significa sumar, no deixar de banda. En un moment on els agents culturals ens trobem davant d'una situació especialment precària, aquest ‘missatge d'esperança' ens ignora i ens perjudica".

 


Altres usuaris de les xarxes socials, molts d'ells també de l'àmbit de la cultura, han donat suport al manifest de Coincidències, tot criticant alguns que es gastin 200.000 euros "amb les grans estructures de sempre".

ARXIVAT A:
Coronavirus Música
Anar al contingut