Serrat ha recollit el Premi Princesa d'Astúries de les arts 2024 al Teatre Campoamor d'Oviedo (EFE/Ballesteros)

Serrat, en rebre el Premi Princesa d'Astúries: "Vivim un temps hostil i insolidari"

El cantautor català, guardonat a Oviedo, ha reivindicat la tolerància i el diàleg

RedacciónActualitzat

"No estic conforme amb el món ni amb el temps que m'ha tocat viure recentment", ha confessat Joan Manuel Serrat davant el públic del Teatre Campoamor d'Oviedo, on aquest divendres ha recollit el Premi Princesa d'Astúries de les arts.

Durant un discurs breu d'agraïment, el cantautor català ha exposat la seva visió de la vida i de la situació mundial: "No m'agrada ser testimoni d'atrocitats sense respostes contundents i unànimes."

"Vivim un temps contaminat, hostil, insolidari, on els valors democràtics i morals han estat substituïts per l'avidesa del mercat, i on tot té un preu."

Així, ha reivindicat valors com la tolerància, la llibertat, el respecte als altres i l'ús del diàleg, que ha valorat com "l'única manera de resoldre els assumptes de manera justa".

"Soc un senyor gran tirant a vell, vinc d'una llarga postguerra i d'una família humil que em va donar el millor que se li pot donar a algú", ha afegit.

Serrat s'ha mostrat feliç d'haver-se dedicat gairebé seixanta anys a l'ofici que li agrada: escriure cançons i cantar-les. I per això ha decidit acabar la intervenció cantant "Aquellas pequeñas cosas", un dels seus temes més coneguts i pel qual ha rebut una ovació amb el públic dempeus.

Entre els assistents al Teatre Campoamor, hi havia la seva família, amics com Ana Belén i Víctor Manuel, o el president de la Generalitat, Salvador Illa.

L'actuació de Serrat ha estat una sorpresa per al públic, que l'ha ovacionat (EFE/Ballesteros)

Dos anys apartat dels escenaris

Va ser a finals d'abril quan es va saber que Serrat rebria el Premi Princesa d'Astúries de les arts 2024, un guardó anteriorment atorgat a artistes com Meryl Streep, Richard Serra o Martin Scorsese.

Li arribava dos anys després de retirar-se amb la gira "El vici de cantar", i també de rebre altres premis notables, com el Nacional de Cultura 2023 o la medalla d'honor de la SGAE.

Serrat va arribar dimarts passat a Oviedo, on li va donar la benvinguda un grup de gaiters, i després, en una compareixença davant la premsa, va declarar que estava "especialment emocionat" per aquesta rebuda.

Als periodistes els va explicar que, malgrat que es va retirar de les gires, continua creant música i cançons noves, tot i que amb menys intensitat que abans. 

ARXIVAT A:
MúsicaCasa Reial espanyola
Anar al contingut