((Comunicació Naut Aran))

Servir cremat a les pistes: l'agermanament turístic de Naut Aran i Calella de Palafrugell

Tots dos municipis, que comparteixen un mateix perfil de visitant, engeguen una campanya conjunta per aconseguir que els turistes que visiten Calella de Palafrugell a l'estiu pugin a la Vall d'Aran quan s'acaba el bon temps, i a l'inrevés
Enllaç a altres textos de l'autor

Sofia Cabanes

Corresponsal de Catalunya Ràdio a la Vall d'Aran

Actualitzat
TEMA:
Turisme

"Si esquies a Naut Aran, t'has de banyar a Calella de Palafrugell": aquest és l'eslògan triat per aquests dos municipis per promocionar-se conjuntament i intercanviar-se visitants. I és que totes dues poblacions -a la Vall d'Aran i al Baix Empordà- es complementen a la perfecció, segons els impulsors de la campanya.

Són compatibles temporalment, perquè la temporada alta d'uns és la temporada baixa dels altres, i perquè comparteixen un tipus de visitant molt similar: de ciutat i amb un poder adquisitiu alt.


Si Naut Aran és conegut per les seves pistes d'esquí, com ara Baqueira Beret, i pels seus paisatges de muntanya, Calella de Palafrugell ho és per les seves cales i per la seva oferta gastronòmica. Atrauen un tipus de turista semblant, però amb orígens geogràfics diferents, com constata Gabriela Calero, tècnica d'esdeveniments de l'ajuntament aranès:

"Vam veure que el públic que ve a Naut Aran -que acostuma a ser de Madrid i del País Basc- no té tendència a anar a Calella, mentre que els catalans que van a Calella no acostumen a venir aquí, sinó que solen anar a la Cerdanya o Andorra perquè els cau més a prop."

Per mirar de revertir la situació, Gabriela Calero ha explicat que els aranesos aniran a finals d'estiu a Calella "a captar turistes perquè visitin Naut Aran a la tardor o en setmanes d'hivern de baixa afluència, com per exemple després del Pont de la Puríssima".

Salardú és la capital de Naut Aran (Ajuntament Naut Aran)

I a Calella de Palafrugell faran a l'inrevés per intentar que els visitants de Naut Aran visitin aquest poble de la Costa Brava els mesos d'abril i maig.

Posta de sol a Calella de Palafrugell (Marta Romagosa/3Cat)

El regidor de Turisme de Calella, Marc Piferrer, ha explicat que fa unes setmanes ja van fer un acte promocional a peu de les pistes d'esquí araneses, on van servir vuit cassoles de cremat, el mateix que es beu a les cantades d'havaneres:

"El cremat ha cridat molt l'atenció, tot i que el confonen amb la queimada gallega."

La col·laboració entre aquests dos municipis és una iniciativa de l'Agència Catalana de Turisme (ACT) i del seu segell "Pobles amb encant", al qual estan adherits 14 municipis.

 

ARXIVAT A:
Turisme
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut