Estrena amb pocs passatgers dels busos directes entre Reus i Barcelona pel tall de Renfe

La plataforma Dignitat a les Vies assegura que s'ha informat poc de les cinc noves expedicions que funcionaran de dilluns a divendres feiners mentre duri el tall ferroviari
Redacció Actualitzat
TEMA:
Renfe

Aquest dilluns s'ha estrenat un servei de cinc autobusos directes per sentit entre Reus i Barcelona. Funcionaran de dilluns a divendres feiners mentre duri el tall ferroviari per les obres del túnel de Roda de Berà, que han afectat la mobilitat al Camp de Tarragona. 

Els usuaris també disposaran de la targeta bonificada de 10 viatges per 40 euros, de manera que cada trajecte tindrà un cost de 4 euros.

Els nous trajectes s'afegeixen als busos complementaris que Renfe va posar en marxa dijous entre Reus i Sant Vicenç de Calders.

La companyia ferroviària també ha anunciat que desmuntarà els controls d'accés que hi ha dins de l'estació de Sant Vicenç perquè hi hagi més espai per als viatgers.


Horaris

Les noves sortides des de l'estació de Reus seran a les 6.15 h, 10 h, 13 h, 17 h i 20.30 h, i des de l'avinguda Diagonal de Barcelona seran a les 8 h, 11.30 h, 15.30 h, 18.30 h i 22 h. 

Amb aquestes incorporacions, la línia de bus entre Reus i Barcelona disposarà de fins a 7 expedicions per sentit de dilluns a divendres feiners.

El servei ja disposa actualment de dos serveis diaris per sentit que fan parada a l'aeroport de Reus i a Vilafranca del Penedès.


Una estrena amb pocs usuaris

El primer matí amb el servei en marxa ha tingut una estrena poc lluïda. Segons ha pogut comprovar TV3, al bus de primera hora --el de les 6.15 h--només hi ha pujat un passatger, i al de les 7 h, que no era directe, també.

Més tard, al bus programat a les 10 h, hi han pujat dues persones.

Segons la plataforma Dignitat a les Vies, l'escassa afluència es deu al fet que hi ha hagut manca d'informació. Asseguren que molta gent no s'ha assabentat d'aquest nou servei.

A l'estació de Reus, per exemple, la informació a les columnes de la companyia que cobreix el trajecte, Monbus, no correspon amb els horaris de les expedicions.

A més, la taquilla està tancada i molts usuaris no sabien on havien de comprar la targeta de 10 viatges a 40 euros. Finalment, TV3 ha comprovat que és el mateix conductor qui ven aquesta targeta.

Una de les passatgeres, Emília Domènech, ha lamentat la situació:

"He vingut x informar-me. Al tren hi ha tants problemes que trobo millor l'autobús, però està informat molt justet".


El reforç s'ha posat en marxa per donar resposta a les queixes dels usuaris del tren, perquè entre Reus i Barcelona s'ha duplicat el temps del trajecte en tren arran de les obres, i moltes vegades arriba a les tres hores.

A més, Dignitat a les Vies denuncia que els busos complementaris de Renfe entre Reus i Sant Vicenç de Calders no estan coordinats amb els horaris del tren i això fa que molt poca gent faci servir aquest bus d'enllaç.

 

ARXIVAT A:
Mobilitat Transport públic Renfe Rodalies
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut