Set cites per a set dies: l'agenda de l'estudiant de periodisme Ariadna Roig

Set cites per a set dies: l'agenda de l'estudiant de periodisme Ariadna Roig

Coneixem les propostes culturals d'una jove de 22 anys que està fent una estada de pràctiques a la secció de Cultura dels informatius de TV3

Actualitzat

No fa vacances, però enyora, això sí, la seva platja preferida, a Cubelles, on es pot banyar, com li agrada fer, amb la seva gossa Kiara. Cada tarda, de cinc a nou, Ariadna Roig forma part de la secció de Cultura dels serveis informatius de TV3: aquí obrim 24/7.

Estudia Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona. Quan acabi l'actual període de pràctiques acabarà el seu grau:

"Per a mi aquestes pràctiques suposen un apropament al periodisme real, també una oportunitat per sobrepassar els límits que m'havia imposat i superar-me a mi mateixa. Des que tinc memòria m'ha agradat sempre escriure, i des de ben petita ja tenia clar que volia estudiar Periodisme per compartir tota la creativitat  que portava dins. És curiós i emocionant arribar a la redacció d'un canal que tantes nits has vist en família a la tele de casa."

Diu que passa moltes hores escoltant música, normalment artistes urbans com Flashy Ice Cream, Dellafuente, L'Haine o Gigi Ros. Sent nostàlgia, diu, pels "clàssics" que li posaven quan era petita com Manel o Mecano (confesso que la referència a Manel m'ha tombat: gairebé els considero un grup jove!).

Ens intrigava saber, als seus 22 anys, què podia interessar-li de l'agenda cultural. I a la seva tria hi ha de tot: propostes joves, artistes veterans i, fins i tot, una sessió de cine en un espai superexclusiu.

Aquestes són les set cites d'agost d'Ariadna Roig:


Divendres, 9: Flashy Ice Cream

L'arribada del cap de setmana sempre és un moment d'alegria per a (gairebé) tothom, un moment esperat, sobretot per aquells que comencen les vacances.

Ja sigui per estendre la tovallola a la platja o reconnectar amb la natura, l'estiu se'ns posa bé a tots, i encara més si s'inaugura amb una cançó com "Això és l'estiu".

Flashy Ice Cream i The Tyets ho tenen clar: la mar salada, la pell morena o una caleta al Mediterrani són petits plaers dels quals podem gaudir aquests mesos de calor. Les veus del duo sabadellenc s'uneixen amb The Tyets per treure una cançó plena de referències al Mediterrani (i al Barça).


Però aquesta no és l'única peça de l'estiu dels Flashy Ice Cream. En el segon volum de l'àlbum "Sempre joves x10" reconnecten amb les seves arrels i ens regalen una versió del clàssic "Boig per tu" de Sau, amb un títol versionat ("Boig x tu") per apropar als joves un dels temes més icònics de la música catalana. Això sí, amb petits canvis en la lletra de l'original, convertint "la copa" en "un rom amb cola".

 

Dissabte, 10: Impro Show Summer, Barcelona

Els dissabtes poden estar plens de sorpreses, però si d'una cosa podem estar gairebé segurs és de les rialles gaudint de l'Impro Show. Aquest espectacle torna de la manera més fresca possible, sota el nom d'"Impro Show Summer", i es podrà veure fins a l'1 de setembre al Teatreneu de Gràcia, a Barcelona. Surt de la rutina, perd el control i anima't a assistir a aquesta experiència única i diferent on pot passar qualsevol cosa.


Diumenge, 11: "Dalí challenge", Barcelona

Per a molts de nosaltres el diumenge és dia de pel·lícula familiar al sofà. I si canviem la pel·lícula per una experiència immersiva sobre la vida de Dalí? 

Amb gairebé total seguretat, valdrà la pena abandonar la becaina per endinsar-nos profundament en la vida i l'obra de l'artista català. Una exposició única per interactuar amb les més de 65 obres que l'exposició "Dalí Challenge" presenta al Reial Cercle Artístic de Barcelona.

Fins al 15 de setembre es podrà gaudir d'aquesta experiència immersiva, fruit de la fusió entre la tecnologia i l'art, que permet situar-nos dins dels seus quadres, apreciar les seves obres en 3D i descobrir quin món surrealista s'amaga darrere les ulleres de realitat virtual. 


Dilluns, 12: concert de Pep Sala    

Molts de nosaltres no tenim gaires expectatives posades en els dilluns. Aquesta setmana, però, podem abandonar la mandra per anar al concert del veterà Pep Sala al Festival Tempo. El dilluns pot tornar-se més interessant amb una passejada pels carrers de Girona i una parada al festival d'estiu de la ciutat, que ja s'acaba aquesta mateixa setmana.

Els jardins del passeig Arqueològic acolliran dilluns l'actuació de qui va ser component del grup Sau.


Dimarts 13: TikTok i llibres

Qui ha dit que les xarxes socials no tenen lloc per a la cultura? Marta Sangràs (@mardellibres) i Anna Pardos (@mixa_ql) fan recomanacions de llibres a TikTok en català. Aquestes dues joves entren dins del nou concepte de Booktokers (sí, un altre...), creadors de contingut que es dediquen a compartir recomanacions i discussions sobre llibres a través de la plataforma TikTok.

A través dels vídeos curts i altament visuals que caracteritzen l'aplicació, aquests creadors de contingut basen les seves publicacions a fer recomanacions, propostes o ressenyes de les últimes peces editorials que han llegit. És una nova forma d'interactuar amb la gent jove i donar a conèixer llibres interessants adaptant-ho a les noves tecnologies.

@mixa_ql #Bookhaul de "La xicota de l'Aquil·les" que publica @L'Agulla Daurada Edicions #booktok #booktokcatalunya #llibresencatalà #literatura ♬ Feel Good - Tundra Beats


Dimecres 14: cinema a l'hotel Palace

Si t'has perdut les sessions de cinema a la fresca de les darreres setmanes, no et preocupis perquè encara ets a temps de viure l'experiència al Rooftop Garden de l'hotel Palace Barcelona.

L'hotel obre les portes de la seva espectacular terrassa per projectar cada dia de la setmana una pel·lícula diferent. El repertori compta amb mítiques pel·lícules en versió original i subtítols en espanyol. Els dimecres d'agost s'hi projecta "Breakfast at Tiffany's". L'entrada d'aquesta experiència cinematogràfica -gens barata, ja us aviso- inclou un còctel i unes crispetes per gaudir al màxim de la gran pantalla.


Dijous 15: exposició "Matemifasol", CosmoCaixa

Heu pensat mai en les similituds que tenen les matemàtiques amb la música? Probablement no. Música i matemàtiques, quina relació hi ha? Doncs més del que sembla, o almenys això és el que ens mostra l'exposició "Matemifasol".

"Un viatge sonor del caos al cosmos". Aquesta exposició immersiva al CosmoCaixa ens ofereix un viatge que combina les dues disciplines i explora la relació entre els principis matemàtics i l'apreciació musical a través d'una experiència multisensorial.

Anar al contingut