Les set cites culturals de Xavier Antich
Les set cites culturals de Xavier Antich (Guifré Jordan/ACN)

L'agenda cultural de la setmana: les 7 cites que ens proposa el filòsof Xavier Antich

Les propostes culturals de l'actual president d'Òmnium Cultural

Actualitzat

Filòsof, escriptor, professor universitari... i president d'Òmnium Cultural, una entitat cabdal pel relat cultural i polític de la Catalunya contemporània.

Nascut el 1962 a la Seu d'Urgell, la implicació de Xavier Antich en el teixit cultural català és absoluta i ho certifica la tria de propostes que ens ha fet aquesta setmana.

Articulista al diari Ara, a través dels mitjans públics de 3Cat va ensenyar-nos com viure "Amb filosofia" per televisió i ens va convidar a "El racó de pensar", una secció del programa "El matí de Catalunya Ràdio".

Les set cites de Xavier Antich passen pel festival de Sitges, la Fira Mediterrània de Manresa o el concurs de castells de Tarragona.

 

Divendres, 4: "Centaures de la nit", Marc Recha

Comencem amb una cita cultural consolidada, de 57 anys d'història i de prestigi internacional, el Festival de Sitges. S'estrena Centaures de la nit, dirigida per l'estimat Marc Recha.

 

 

Dissabte, 5: "Glengarry Glen Ross", Heartbreak Hotel

Amb moltíssimes ganes de tornar a gaudir del meravellós espai que Àlex Rigola ha creat a Sants. Presenten una adaptació de Glengarry Glen Ross, de David Mamet, una obra que explora la competitivitat i el capitalisme frenètic que caracteritzen la nostra societat.

 

 

Diumenge, 6: Concurs de castells, Tarragona

Cita obligatòria, el gran Concurs de Castells a la Tarraco Arena Plaça de Tarragona. Un impressionant espectacle de cultura popular, emoció i enginyeria humana gairebé de ciència-ficció. Una jornada de país.

 

 

Dilluns, 7: "Crideu la mort errant, digueu-me on va", Antònia Vicens

Molt emocionat de poder llegir el nou llibre de l'Antònia Vicens, Crideu la mort errant, digueu-me on va. Vicens, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes, és una escriptora i poeta brutal i subtil, en tots els sentits de les paraules. La cruesa i la tendresa de la humanitat condensada en paraules.

 

 

Dimarts, 8: Biennal de Pensament, Barcelona

Del 8 al 13 d'octubre torna la Biennal de Pensament, amb activitats a tota la ciutat de Barcelona. Enguany ens conviden a reflexionar i imaginar futurs davant els reptes globals del present. La inauguració serà de luxe amb la presència, entre d'altres, de Wajdi Mouawad, autor de Tots ocells, un èxit teatral recent de La Perla 29, editat com a llibre per Periscopi, i de rabiosa vigència.

 

 

Dimecres, 9: Roger Mas i la Cobla Sant Jordi vol. 2

No necessita presentació. El nou àlbum de Roger Mas és una obra monumental que combina tradició i modernitat. Espero amb moltes ganes el seu concert a la Fira Mediterrània de Manresa (que comença el dijous 10) per gaudir de Tres branques, una peça que uneix cançons representatives de la música popular valenciana, balear i catalana.

 

 

Dijous, 10: Agnès Varda, CCCB i llibre "Espigoladora de realitats..."

Una doble cita fascinant. L'assaig d'Imma Merino sobre Agnès Varda, Agnès Varda. Espigoladora de realitats i somnis, que inclou una entrevista a la directora poc abans de morir, acompanya perfectament l'exposició al CCCB sobre la vida i l'obra d'aquesta cineasta i creadora compromesa, trencadora i lliure.

.

 

ARXIVAT A:
LiteraturaTeatre
Anar al contingut