Retrat de Valentí Oviedo (ACN/Pau Cortina)

Set cites per a set dies: l'agenda del director del Liceu, Valentí Oviedo

Les propostes culturals del director general del coliseu d'òpera barceloní

Actualitzat

Valentí Oviedo (Manresa, 1977) és director general del Liceu, però els seus interessos culturals van molt més enllà de l'òpera i això es pot veure en les set cites que ens fa aquesta setmana. Abans del Liceu, com a gerent també va treballar en grans equipaments del país com el teatre Kursaal de Manresa i L'Auditori de Barcelona

El Liceu ha estrenat recentment temporada amb l'òpera "Lady Macbeth de Mtsensk", amb direcció escènica d'Àlex Ollé i direcció musical de Josep Pons.

Aquesta setmana té en cartell un espectacle fascinant de dansa, "Afanador", que ell ens destaca, i presentarà el concert "Oh to believe in another world" (dies 18 i 19) amb les imatges de William Kentridge il·luminant la simfonia número 10 de Dimitri Xostakóvitx. 

Aquestes són les set cites de la setmana de Valentí Oviedo: 


Divendres, 11: Roger Mas i Cobla Sant Jordi

Començo la primera cita a Manresa, la meva ciutat. Estrena del nou treball del cantautor solsoní Roger Mas amb una de les cobles més sòlides i de major projecció del país, la Cobla Sant Jordi-Ciutat de Barcelona.

Un concert emmarcat en la Fira Mediterrània que se celebra a la capital del Bages fins al diumenge 13 d'octubre. 

(ACN/Jordi Borràs)

Dissabte, 12: "Un matrimoni de Boston", La Villarroel  

El 2005, Josep Maria Mestres va sacsejar l'escena catalana amb un text del David Mamet més punyent i tres protagonistes en estat de gràcia: Anna Lizaran, Emma Vilarasau i Marta Marco.

Gairebé vint anys després, el director torna a l'obra, donant a Emma Vilarasau el paper que llavors feia Anna Lizaran, mentre Marta Marco interpretarà el paper que va fer al seu moment Vilarasau i incorporant l'Emma Arquillué, que no estava al muntatge original i que hereta el paper de Marta Marco.

Amb diàlegs penetrants i incisius, Mamet explora les relacions de poder entre una parella benestant, personatges replets de contradiccions que emergeixen en el transcurs d'una vetllada.

La nova versió es va estrenar al Temporada Alta i ara fa temporada a La Villarroel de Barcelona

(La Villarroel)

Diumenge, 13: "Hit me if I'm pretty", Fundació Joan Brossa

Torna la poeta i performer Juana Dolores amb "Hit me if I'm pretty o la princesa moderna". Juana Dolores, una artista molt potent, una veu radicalment pròpia que ara planteja com rellegir "El príncep" de Maquiavel des d'una perspectiva contemporània i feminista.

(ACN/Juana Dolores)

Dilluns, 14: "Afanador", Liceu 

Estrena a Barcelona. Una gran cita de la dansa. Es va presentar, per primera vegada, al Teatro de la Maestranza de Sevilla i va tenir molt bones crítiques.

El Ballet Nacional d'Espanya, amb direcció de Rubén Olmo, du al Gran Teatre del Liceu una proposta signada per Marcos Morau, ànima de la companyia La Veronal.

El repte és posar en moviment una mirada concreta i conciliar, en un espectacle de flamenc i dansa, centrada en l'obra del fotògraf de moda colombià Ruven Afanador


Dimarts, 15: Manifesta, Barcelona i altres ciutats metropolitanes

Manifesta, la Biennal Nòmada Europea, és una biennal de cultura contemporània europea itinerant i un dels projectes d'art amb més prestigi internacional. Fins al 24 de novembre, Barcelona i onze ciutats de l'àrea metropolitana són la seu de Manifesta amb un gran programa cultural transversal.

Oportunitat única per gaudir de l'art i l'urbanisme a Europa a la nostra ciutat. Una cita per dissenyar una nova topografia cultural de les ciutats i per debatre sobre com temes socials, polítics i culturals d'interès col·lectiu es fusionen amb les qüestions locals.

Exterior de les Tres Xemeneies (ACN/Pere Francesc)

Dimecres, 16: simfonies de Schubert, Schumann i Bruckner, L'Auditori

Gran concert a L'Auditori comandat pel mestre Jordi Savall. La simfonia inacabada de Schubert i un parell de simfonies més, molt poc interpretades, de dos compositors romàntics imprescindibles: Schumann i Bruckner

(L'Auditori)

 
Dijous, 17: "La gavina", Teatre Lliure

Julio Manrique obre temporada com a director del Lliure amb "La gavina" d'Anton Txékhov: la peça fundacional del drama modern i l'emblema del Teatre d'Art de Moscou.

Una obra protagonitzada per Cristina Genebat, Nil Cardoner, Daniela Brown i David Selvas. 

(Teatre Lliure)
ARXIVAT A:
CulturaTeatreMúsica
Anar al contingut