Desfilada amb vestits tradicionals a la rebuda institucional del papa per part del president d'Indonèsia
El president indonesi, Joko Widodo, va rebre el papa Francesc al palau presidencial, a Jakarta, on van presenciar una desfilada (EFE/Alessandro Di Meo)

Set detinguts a Indonèsia que tenien arcs, fletxes i un dron per atemptar contra el papa

Les autoritats també han requisat propaganda d'Estat Islàmic en un operatiu que s'ha desplegat hores abans de la visita del pontífex a Jakarta

RedaccióActualitzat

La policia d'Indonèsia ha detingut un grup de set persones per planificar un atac contra el papa Francesc durant la seva visita al país. Les autoritats indonèsies han requisat arcs i fletxes i un dron, material amb què presumptament es pretenia atacar el pontífex, a més de propaganda d'Estat Islàmic.

La majoria dels sospitosos es van detenir la nit de dilluns a dimarts als afores de la capital, Jakarta, hores abans de l'arribada del papa, que ha visitat el país entre dimarts i divendres d'aquesta setmana.

La unitat antiterrorista de la policia indonèsia apunta que la investigació segueix i que encara no s'ha determinat si els set detinguts es coneixen entre si o si són membres d'una mateixa cèl·lula terrorista.

Motos de l
L'exèrcit d'Indonèsia ha desplegat un dispositiu de seguretat especial per la visita del pontífex (EFE/Bagus Indahono)

Missatge d'unitat amb l'islam

Durant la seva estada, el pontífex ha visitat la mesquita Istiqlal de Jakarta, la més gran del sud-est asiàtic. Juntament amb l'imam indonesi Nasaruddin Umar han enviat un missatge d'unitat i harmonia religiosa.

Indonèsia és el país amb més musulmans del món. Tot i que en general s'hi practica un tipus d'islam moderat, en les darreres dues dècades ha experimentat un increment de la influència de grups radicals, tot i que en els últims anys han estat menys actius.

El papa Francesc segueix aquesta setmana la seva gira pel sud-est d'Àsia i Oceania. Aquest dissabte visita Papua Nova Guinea i la setmana vinent viatjarà a Timor Oriental i Singapur. Durant aquest viatge, Francesc vol enviar un missatge a favor de la lluita contra el canvi climàtic i l'extremisme religiós.

ARXIVAT A:
Papa Francesc
Anar al contingut