Un miler de persones s'ha aplegat davant de la biblioteca de Borriana per protestar contra la censura de Vox (CCMA)

"Sí al valencià!": un miler de persones es manifesten a Borriana contra la censura de Vox

S'han concentrat davant la biblioteca municipal, on s'ha demanat la dimissió del regidor de Vox, Jesús Albiol, que ha impulsat la mesura per retirar les revistes en català de la biblioteca

RedaccióActualitzat

Gairebé un miler de persones s'han manifestat aquest vespre a Borriana, al País Valencià, contra la decisió de l'Ajuntament del municipi de retirar les revistes en català com Cavall Fort, Camacuc, Enderrock o El Temps de la biblioteca municipal.

La manifestació ha estat convocada per l'entitat Plataforma per la Llengua i s'hi han sumat altres organitzacions de defensa de la llengua com Acció Cultural del País Valencià, Escola Valenciana, el Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament del País Valencià o l'Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).  

La concentració s'ha convocat amb el lema: "Contra la censura i la valencianofòbia, sí al valencià!". Els convocants han dit que esperen que no s'apliqui aquesta mesura a altres municipis, però que si això passa, es continuaran manifestant.

En aquest vídeo de la periodista de TV3 Pepa Ferrer, es pot veure la gentada aplegada, on hi havia també el diputat de Compromís, Joan Baldoví, que ha demanat la dimissió de regidor de Vox que ha impulsat la mesura, Jesús Albiol:


El fundador de la revista Camacuc, Joan Escrivà, ha parlat davant la multitud per assenyalar que la mesura d'Albiol està tenint l'efecte contrari: han guanyat més subscriptors i la xarxa de lectors ja és més gran. També ha criticat el govern municipal:

"Si no s'estima la llengua, no es pot estimar el país. Si no s'estima la llengua i no s'estima el país, no es pot governar."

La manifestació ha estat convocada per Plataforma per la Llengua (CCMA)

Vox veta les revistes en català

Després de les eleccions municipals del 28M, Vox i el PP van pactar per governar Borriana, a la comarca de la Plana Baixa, i l'extrema dreta es va fer càrrec de la Regidoria de Cultura.

El nou regidor, Jesús Albiol, va decidir cancel·lar les subscripcions a les revistes en català de la biblioteca argumentant que "no continuarà promovent el separatisme català amb els diners" dels ciutadans. Segons diversos mitjans, el regidor es va arribar a presentar a la biblioteca amb la intenció de retirar les revistes, però el personal de l'equipament ho va impedir fins que no els arribi l'ordre per escrit.

A banda de convocar la manifestació, Plataforma per la Llengua també està buscant un local on es puguin oferir aquestes revistes i, així, esquivar la censura de Vox.

 

 

ARXIVAT A:
VoxPaís Valencià
Anar al contingut