"Si de debò t'estimes la teva família, vigila": missatge als joves de Tàrrega

La protagonista de la nova campanya és una jove targarina, Xènia Amenós, que explica en primera persona què representa perdre un familiar per Covid-19

Judit Balcells HuguetActualitzat

A Tàrrega, aquest mes de juliol han saltat les alarmes. Des de l'inici de la pandèmia i fins al mes de juny es van registrar 16 casos positius de Covid-19 entre els joves de 15 a 29 anys. Només aquest mes de juliol n'han estat 13.

Per això, l'Ajuntament i el CAP de Tàrrega han llençat una campanya dirigida als joves per conscienciar-los dels perills de contagiar-se de coronavirus.

 

 

Alba Pijuan, alcaldessa de Tàrrega, reconeix que es tracta d'un missatge contundent i va dirigit als joves. 

"Tenint en compte que els casos van pujant i que la situació de comarques properes, com el Segrià i la Noguera, vam pensar de fer una campanya més dirigida directament al sector més jove."

 

La protagonista de la campanya és Xènia Amenós. Té 20 anys i ha vist com el coronavirus s'emportava la seva àvia. No vol que la seva història es repeteixi:

"Si de debò t'estimes la teva família, vigila, perquè no només t'afectarà a tu, sinó també les persones que t'estimes. [..] De vegades veig gent que van tots junts, que fan festes a cases particulars, estan tots sense mascareta..."

 

El CAP de Tàrrega vol evitar el col·lapse per Covid, com reconeix la infermera comunitària d'aquest centre, Mònica Carbonell:

"S'han confiat o han vist que arriba l'estiu, a partir del 23 de juny i la revetlla tot es podia permetre i fer... I uns diuen "si aquell no en porta, jo tampoc", quan en realitat hauria de ser "jo me la poso per protegir-te a tu, per protegir-me a mi i per protegir-nos a tots"."

La campanya es difon a través de les xarxes socials per arribar al màxim de persones possible. De moment, té més de deu mil visualitzacions.

 

 

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut